Lõppude lõpuks teadmised muutuvad ja vananevad. Samamoodi muutud inimese ja töötajana ka sina. Nüüd on just aeg teha valik – aasta pärast oled sa aasta vanem nagunii. Kas sa oled ka targem? Tööandjad hindavad mikrokraade väga, kuni selleni välja, et toetavad neid ise. Loe, miks!

Kai Realo
Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu ja Ragn-Sells AS juhatuse esimees

Tööandjana olen mikrokraadiõppe üle väga õnnelik – igas ettevõttes leidub tublisid ja töökaid inimesi, kel ühel või teisel põhjusel elus haridustee pooleli jäänud või on jõutud oma karjääris kohta, kus lisaks praktilistele oskustele on vaja ka teoreetilisi teadmisi juurde. Täiskohaga töötaval pereinimesel on äärmiselt raske langetada otsust, et astuda uuesti täismahus bakalaureuse või magistriõppesse. Samas nädalased koolitusprogrammid jäävad napiks ning pealegi pole alati kindlust koolitajate kvaliteedi osas.

Ülikoolide mikrokraadiprogrammid on ideaalseks võimaluseks minna õppima professionaalsesse õppeasutusse, kus kogenud õppejõud ning kvaliteetsed õppeprogrammid. Just töö kõrvalt õppides on ülioluline, et õpe sisaldaks just seda, mida reaalselt vaja läheb. Ehk siis – enam pole huvi teadmiste ‘Rootsi laua’ vastu, vaid oodatakse täiendavaid teadmisi, mis aitaks oma töös edukam olla. Ja kui sellise mikrokraadiprogrammi läbimise järel tekib soov edasi õppida, siis osad ainepunkti on nö stardipaketina juba käes. Mikrokraadiõpe tegelikult võimaldab meil ühiskonnana oma teadmisi tuunida ning kui tahame olla tark ja rikas riik, siis läheb taoliselt omandatud täiendavate teadmistega inimesi väga vaja.

Raine Pajo
Eesti Energia juhatuse liige

Eesti Energia toetab kahte TalTechi mikrokraadi programmi: Keemiatehnoloogia ning Hüdraurilised seadmed ja soojusvahetid, mille õpe toimub veebipõhiselt ja TalTechi Virumaa kolledžis. Hetkel on huvilisi juba üle 25. Miks toetame? Igasugune õppimine, eriti elukestev õpe, on kasulik, sest see aitab parandada inimese elukvaliteeti ja tekitab rahulolu tunnet. Sellised mikrokraadid annavad võimaluse keskenduda just endale sobivatele, vajalikele kompetentsidele ning avardavad võimalusi edukamaks töötegemiseks.

Ingrid Viinapuu
Eesti Personalijuhtimise Ühingu PARE juhatuse esinaine ja Telia personalidirektor

Just mikrokraadi omandamine võib anda selle vajaliku müksu edasiseks karjääripöördeks nii omandatud teadmiste kui ülikoolis kohatud inspireerivate inimeste näol. Nii võivad Tal Techi IT alased mikrokraadid olla  näiteks ka headeks ukseavajateks naistele põnevasse IT maailma, et seda oma elukogemusega veelgi mitmekesisemaks ja rikkamaks muuta.

Doris Põld
Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit

Üheaastane programm on just see optimaalne pingutus, mida on võimalik töö kõrvalt  edukalt teha, ilma et kannataks tulemuslikkus tööl või pühendumine õppes. Maailm muutub täna nii kiirelt, et enesetäiendamine ei ole mitte võimalus, vaid vajadus ning kui seda teha siis tahaks saada parimate spetsialistidega, kontsentreeritud professionaalset programmi. Seda TalTechi mikrokraadid pakuvad.

Hanno Tomberg
Tallinna Tehnikaülikooli avatud ülikooli juht

Tallinna Tehnikaülikooli mikrokraadid on unikaalsed selle poolest, et keskenduvad just päriselt vaja minevatele oskustele – programmeerimine ja infosüsteemide arendamine IT teaduskonnas, energeetika ja hoonete energiatõhusus inseneriteaduskonnas, mineraaltoormete ringmajandus ja toidutehnoloogiad loodusteaduskonnas ning andmepõhine valitsemine majandusteaduskonnas. Kokku pakume sügisel 48 erinevat mikrokraadikava, mille hulgas võiks igaüks leida endale sobiva. Mikrokraadikavadel õppijad saavad unikaalse õpikogemuse ja võivad meelde tuletada oma varasemaid ülikoolipäevi, sest õpe toimub peamiselt koos tudengitega.

TalTech avatud õpe pakub väiksema mahuga õppekavasid - mikrokraade

Mikrokraadikava võimaldab omandada:

  • paari semestri jooksul süvendatud teadmisi nii inseneri ja majanduse kui merenduse ning looduse valdkonnas;

  • tööturu olukorda arvestades kiiret ja soodsa hinnaga ümberõpet (vajadusel ka Eesti Töötukassa finantseeringuga); 

  • esimesi tasemeõppe õppeaineid nii bakalaureuse kui magistriõppeprogrammist, et soovi korral hiljem asuda teadmisi omandama sarnasel erialal (mikrokraadikaval kogutud EAP-d saad üle kanda kraadiõppesse);

  • kvaliteetsed teadmised kõrgelt tunnustatud ülikoolist (kava läbimist kinnitab TalTech mikrokraadi tunnistus). 

Vastuvõtt mikrokraadikavadele kestab 30. juunini ja õpe on tasuline!

Lisainfot leiab: www.taltech.ee/mikrokraad

Jaga
Kommentaarid