Ladina-Ameerika piirkonna e-kaubanduse müügitulu 2020. aastal oli 104,6 miljardit, mis võrreldes pandeemiaeelse ajaga kasvas 63,3% võrra. Statistika andmetel kasvab praegune e-kaubanduse tarbijate hulk rohkem kui 20% võrra 2027. aastaks.

„Ladina-Ameerika digitaalse jaekaubandusturu kiire kasv teeb sellest Eurora jaoks suure potentsiaaliga turu. Eurora kohalolu lihtsustab piirkondlikku piiriülest kaubandust ja nõuetele vastavust ettevõtete jaoks, kes soovivad eksportida ülemaailmselt,“ kommenteeris Eurora tegevjuht Anneli Aljas.

James Doyle’l on üle kahekümne aasta kogemusi ülemaailmsetes ettevõtetes nagu Marks & Spencer, Emirates SkyCargo ja Kuehne+Nagel. „Ühinesin Euroraga, sest usun ettevõtte arendatud tehnoloogiasse ja missiooni. Ladina-Ameerika turul on suur potentsiaal ja saame Euroraga olla osa rahvusvahelise kaubavahetuse efektiivsemaks muutmisest kogu regioonis,’’ kommenteeris James Doyle.

Eurora B2B platvorm muudab piiriülese kaubanduse maksud, nõuetele vastavuse kontrolli ja muud tolliteenused automaatseks. API integreerimise teel määratakse toodetele õige harmoneeritud süsteemi (HS) koodi, arvutatakse välja täpsed käibe- ja tollimaksu summad ning luuakse ELi tolli- ja teiste maksude deklareerimise jaoks elektroonilisi deklaratsioone.

2022. aasta aprillis kaasas Eurora tootearenduseks ja uutele turgudele sisenemiseks A-seeria rahastusringis 40 miljonit dollarit. Viimase aasta jooksul on Eurora laienenud USA-sse, Ühendkuningriiki, Singapuri ja Austraaliasse ning Uus-Meremaale. Möödunud aasta septembris avas Eurora Tartus innovatsiooni- ja uurimiskeskuse, kus keskendutakse masinõppe rakendusuuringutele ja teaduslike lahenduste katsetamisele. Ettevõttel on üle 250 kliendi, muuhulgas maailma juhtivad pakiveoettevõted DPDgroup ja SkyNet ning globaalne e-kaubanduse platvorm Wish.

Eurora asutas 2018. aastal üle 30-aastase rahvusvahelise kogemusega logistikaekspert Marko Lastik. Ettevõte on arendanud oma patenteeritud AI/ML platvormi teadlaste ja Euroopa Liidu Archimedese Fondi toetuste abil alates 2019. aastast. Euroras töötab üle 200 inimese 12 riigis.