Bolti 2022. aasta majandusaruandest selgub, et kontserni müügitulu kasvas tugevalt ka 2022. aastal ning käive suurenes aastaga 152 protsenti.

Teates on öeldud, et taolise kasvu juures saavutati rekordtase, täites niiviisi edukalt ettevõtte kasuvplaane enam kui 500 linnas ja 40 riigis üle maailma. 2021. aastal oli müügitulu pea 600 miljonit eurot, mistap võib öelda, et kasv on olnud eelmise aastaga võrdluses 2,5-kordne.

„Võrreldes eelnenud aastaga nägime äritegevuse tõhususe ja kasumlikkuse paranemist ja seda keset vastutuult, mida põhjustasid inflatsiooni kasv, intressimäärade tõus, tarneahela häired ja üleüldine ebakindel makromajanduslik väljavaade paljudel meie tegevusturgudel,“ on öeldud aruandes.

Olulist vähenemist näitab ka kahjum. Varasema 2021. aasta poolemiljardilise kahjumi juures oli 2022. aasta koondkahjum -72,9 miljonit. 2022. aastal vähenes ka ärikahjum lõpetades pea -262,6 miljoni juures. Hiljuti Reutersile antud intervjuus tõdes Markus Villig, et Boltist saab esimene Euroopa mobiilsusplatvorm, mis muutub kasumlikuks ning eesmärk on selleni jõuda järgmise 12 kuu jooksul.

„Oma põhitegevusalal, milleks on sõiduteenus, saavutasime kõigis tegevuspiirkondades märkimisväärse müügitulu kasvu. Kuigi laiendasime aasta jooksul tegevust uutesse piirkondadesse nagu Belgia ja Soome, tulenes kasv peamiselt arendustest riikides ja linnades, kus oleme juba pikemalt tegutsenud – jätkasime seal kulude efektiivsema juhtimisega üheaegselt turuosa suurendamist ja juhtivate positsioonide võtmist,“ on kirjutatud aruandes.

Suur kasv toimus ettevõttes ka töötajate arvu osas. 2022. aasta jooksul kasvas töötajate arv 3003-lt 4126-le.

„Meile on väga tähtis, et palkaksime, hoiaksime, austaksime ja kasvataksime mitmekesist töötajaskonda. Oleme kehtestanud ahistamist, võrdõiguslikkust ja mitmekesisust käsitleva eeskirja ja järgime seda ning jätkame oma jõupingutusi, et pakkuda kõikidele töötajatele võrdseid võimalusi, õigusi ja kohustusi olenemata soost, rahvusest, rassist, vanusest, seksuaalsest sättumusest, puudest, usust, soolisest identiteedist või väljendusest,“ on öeldud teates.

2022. aasta detsembri seisuga on nende ettevõtte töötajaskonnas esindatud 116 rahvust. Naiste esindatus on töötajate seas 42% ja juhtivatel positsioonidel 36%. Naiste üldine esindatus suurenes viimase aasta jooksul 4% ja naisjuhtide esindatus 6%.