Prantsusmaa arestitud ja konfiskeeritud kaupade agentuur Agrasc pani viimaks müüki Cap d’Antibesi poolsaarel asuvat Château de la Garoupe’i häärberi. Ostuhuvi korral saab seda vaatama minna septembris ning lõplikud pakkumised tuleb teha 6. oktoobriks.

Château de la Garoupe kuulus kümme aastat tagasi Suurbritannias surnud Venemaa presidendi Vladimir Putini tulihingelisele kriitikule Boriss Berezovskile. Prantsusmaa konfiskeeris selle 2015. aastal ning pärast seda on vaieldud pikaleveninud kohtulahingus Berezovski võlausaldajatega, kelle hulgas oli näiteks miljardär Roman Abramovitš.

Vene oligarh Boriss Berezovski ostis Château de la Garoupe’i häärberi 1999. aastal.

Berezovski, üks Venemaa esimesi ja tuntumaid oligarhe, ostis lossi 1999. aastal.

Suurepärased vaated

Cannes’ist ida pool asuval Cap d’Antibesi poolsaarelt avanevad suurepärased vaated Vahemerele ja Lõuna-Prantsusmaa Alpidele. Häärberi ehitas 1907. aastal Suurbritannia parlamendisaadik Charles McLaren, kelle perekonna käes loss ka oli, kuni Berezovski selle ära ostis.

2011. aastal hindas kohus, et kinnisvara väärtus on 93,6 miljonit eurot. Prantsuse ajaleht Nice-Matin hindas sel nädalal, et see on nüüd väärt lausa 120 miljonit eurot.

Peamajas on umbes 1300 ruutmeetrit ning seal on näiteks muusika- ja piljardituba, samuti talveaed ja kuus sviiti külalistele. Häärberi juurde kuulub 10 hektarit haljasala, kus on näiteks bassein, tenniseväljak ning viis lisahoonet.