„Rahastus võimaldab Waybilleril laiendada oma haaret uutele turgudele, nagu Norra ja Soome, ning tugevdada Eestis oma kohalolekut turuliidrina,“ rääkis Waybilleri tegevjuht Ivar Merilo ning lisas, et Waybilleri eesmärk on anda logistikaettevõtetele võimaluse märkimisväärselt vähendada käitlemiskulusid ja suurendada oma tegevuse efektiivsust.

Rahastust toetab muljetavaldav investorite ring, sealhulgas Waybilleri suurkliendid, näiteks Jahvataja OÜ, kõrvuti Eesti Killustikuga, kes on juba partner. Vooru toetasid riskikapitalifondid nagu Ambient Sound Investments (asutajateks Skype’i loojad), Allan Martinson, Thorgate Ventures, Väino Kaldoja ja Taavi Rõivase investeerimisfond ning Simon Runzheimer (Wolt Drive’i juht).

Logistikasektoris digirevolutsiooni juhtiv Waybiller pakub tarkvara, mis lihtsustab transpordiettevõtete üleminekut paberveoselehtedelt e-saatelehtedele. Aastate jooksul on Waybiller mõjutanud tööstuse maastikku eelkõige Eestis ja kasvatanud oma kliendibaasi ligi 12 000-pealiseks. Nüüd ollakse valmis uusi turge vallutama, millega on hoogsalt juba algust tehtud ja hiljuti lisandus Waybillerile kõrgetasemelisi kliente Norras ja Soomes.

Waybilleri lahendus on logistikasektoris märgilise tähtsusega, mis pakub karjääride, sadamate jt. kaubasaadetiste automatiseerimist ning ladude ja raamatupidamistarkvarade integreerimist. Selle ainulaadsed omadused võimaldavad asendada käsitsitöö nutika ja tõhusa tarkvaraga, mis vähendab logistikaettevõtete halduskulusid.

Jahvataja OÜ esindaja Allar Neeme kirjeldas seda investeeringut kui strateegilist sammu, arvestades Waybilleri mastaapsust ning logistikatööstuse edenemise ja digitaliseerumise vajalikkust. „Protsesside digitaliseerimine on vältimatu kogu logistikasektoris, sealhulgas viljaveo korralduses. Oleme Waybilleriga koostöös loonud funktsionaalse laohaldussüsteemi, mis aitab ka teistel ettevõtetel hõlpsasti kaupa jälgida.“