Kasvulaen on just väikeettevõtetele mõeldud kinnisvara tagatisel laen, mida saad kasutada ettevõtte laiendamiseks ja projektide arendamiseks, samuti uute tegevuste käima lükkamiseks.

Soeta laiendamiseks vajalikud seadmed ja tehnika

Kasvulaenu abil saad finantseerida auto, kaubiku või ka metsamasinate ostu. Samuti võid kasvulaenu toel soetada uusi tootmisseadmeid ja muud äriks vajalikku tehnikat, mis aitab sinu ettevõttel tõhusamalt tööd teha ja seeläbi ka kiiremalt kasvada.

Ühtlusta oma rahakäivet

Kasvulaen võimaldab ka ettevõtetel rahakäivet paremini juhtida. Väikeettevõtetele on sageli probleemiks nii pikad maksetähtajad kui ka kaubavarude pikad tarneajad. Kasvulaenu abil on võimalik jätkata põhitegevusega ka nende perioodide vahel ja tasakaalustada tööde mahtu viivitustele vaatamata. Stabiilne rahapuhver annab kindluse pikemate ja suuremate projektidega tegelemiseks.

Refinantseeri kallimad laenud

Kui oled varasemalt võtnud kallimaid ärilaene, on mõistlik need soodsama intressiga kasvulaenu toel refinantseerida. Soodustingimustel kasvulaenu abil saab igakuised laenumaksed väiksemaks ja hajutada võetud kohustused pikema perioodi peale – seegi on väikeettevõtjale riski hajutamiseks oluline otsus.

Laenud vahemikus 2000 – 50 000 eurot kuni 15 aastaks

Hüpoteeklaen väljastab kasvulaenu koostöös Euroopa Investeerimispangaga, mis võimaldab meil väikestele ettevõtetele pakkuda paremat intressimarginaali. Laenusumma on kuni 25 000 eurot ja igal ettevõttel võib olla kuni kaks aktiivset kasvulaenu. Taotletav laenusumma ühele kliendigrupile võib olla vahemikus 2000 – 50 000 eurot ja tagasimaksetähtaeg on kolmest kuust kuni 15 aastani.

Kasvulaen sobib nii alles alustavale kui ka juba tegutsevale ettevõttele

Kasvulaenu saavad taotleda muu hulgas päris alustavad ettevõtjad, aga kindlasti ka juba tegutsevad ärid. Taotlejale esitatavad tingimused on soodsad, taotlemine kodulehel kiire ja mugav.

Hüpoteeklaen on kasvulaenu edukalt väljastanud juba paar aastat erinevas suuruses tootmis-, teenindus- ja kaubandusettevõtetele üle Eesti. Laenajad on rahastuse kasutusotstarbena peamiselt välja toonud seadmete ja masinate soetamise, kaubavarude täiendamise, ruumide ostu ja remonditegevused, aga ka personali värbamise ja väljaõppe kulude katmise.

Samuti saab kasvulaenuga finantseerida kinnisvara energiatõhususe tõstmist, kütte- ja jahutussüsteemide uuendamist, katuse ja akende vahetust ning töö- ja tootmisruumide sisustamist, ka pikemaajalistesse projektidesse investeerimist.

Kuidas kasvulaenu saada?

Kasvulaenu saab taotleda kinnisvara tagatisel, milleks võib olla näiteks korter, maja, ridaelamuboks, tootmishoone, hoonestamata krunt või metsamaa. Hüpoteeklaenus on tagatiskinnisvara hindamine laenajale tasuta.

Laenu taotlemise protsess on kiire ja mugav, piisab laenutaotluse täitmisest ning esitamisest kodulehel. Hüpoteeklaenus tehakse laenuotsused üldjuhul ühe tööpäeva jooksul, sest aeg on väikeettevõtjale sageli väga oluline faktor. Laenu tagasi maksmiseks saab valida vastavalt vajadusele ja projektile sobivama annuiteet- või bullet-graafiku. Võimalik on ka täismaksepuhkus kuni 12 kuud. Kui pakutavad paindlikud laenutingimused sobivad, saab laenuraha kasutusele võtta juba 2-3 tööpäevaga pärast lepingu sõlmimist notaris.

Kui sul on küsimusi ja soovid kasvulaenust rohkem teada, võta julgesti ühendust Hüpoteeklaenu halduritega Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas. Aitame välja selgitada, milline rahastusvariant on sinu ettevõttele sobivaim.

Küsimuste korral helista tasuta lühinumbril 1203 või täida kontaktvorm.

Kasvulaenu tegevust rahastab Euroopa Liit tööhõive ja sotsiaalse innovatsiooni programmi (EaSI) raames ning Euroopa Investeerimispanga ja Euroopa Investeerimisfondi vahenditest.

Hüpoteeklaen on juba alates 2009. aastast pakkunud ettevõtlikele inimestele personaalset laenunõustamist, võimalikult kiireid laenuotsuseid ja mõistliku hinnaga lahendusi. Kinnisvara tagatisel laenud annavad võimaluse pakkuda paindlikke tagasimaksegraafikuid, pikemaid maksetähtaegu ja madalamat intressimäära. Valdkonna turuliidri positsioon annab kindluse, millega toetada kohaliku väikeettevõtluse arengut.

Finantsteenust pakub Hüpoteeklaen AS. Tutvu tingimustega veebilehel www.hypoteeklaen.ee ja vajaduse korral pea nõu asjatundjaga.

Jaga
Kommentaarid