Täna saabusid Tallinna Kaubamaja Grupi esimese kuue kuu majandustulemused, kust selgub, et kontsern on suutnud oluliselt kasvatada müügitulusid ja kasumit.

Grupi 2023. aasta teise kvartali konsolideeritud auditeerimata müügitulu oli 242,5 miljonit eurot, ületades sellega aasta varasemat müügitulu 13,8%. Kasum oli 12,8 miljonit eurot (+20,5%).

Esimese poolaasta müügitulu oli 460,5 miljonit eurot, kasvades võrreldes 2022. aasta I poolaasta tulemusega, mil müügitulu oli 411,9 miljonit eurot, 11,8%.

„Grupi 2023. aasta teise kvartali müügitulu märkimisväärne kasv on osaliselt tingitud üldise hinnakasvu jõudmisest Grupi jaesegmentide väljamüügihindadesse, tuues paraku kohati kaasa mõningase mahulise tarbimise vähenemise,“ kirjutatakse teates.

Muu hulgas annab ettevõte teada, et kokkuhoiumeetmed koos energiakulude langusega on tugevdanud supermarketite kasumipositsiooni ja aidanud segmendi operatiivtegevuse marginaali viia tagasi 2021. aasta taseme lähedale. Grupi tööjõukulud kasvasid 2023. aasta teises kvartalis 12,5%, samal ajal kahanes töötajate arv 5,7%. Võrreldes aasta varasemaga on suletud Grupi kingakauplused.

Üllatavalt suurt kasvu on näidanud autokaubandus. Viimaste aastate tarneprobleemid autosegmendis kasvatasid autoostusooviga klientide hulka, mis aitas autode saadavuse paranemisel tublisti kaasa autosegmendi müügitulu jõulisele 44,7%lisele kasvule. „Saadavuse taastumine kogu autoturul on toonud kaasa autosegmendi paindlikuma hinnakujunduse müügipakkumistes,“ kommenteerib teade.

Autokaubanduse segmendi 2023. aasta esimese poolaasta müügitulu oli 97,6 miljonit eurot, kasvades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 34,4%.

„2023. aasta esimese poolaasta ja II kvartali kohta saab kokkuvõtvalt öelda, et paranenud on uute sõidukite tarned nii Grupi poolt esindatavate brändide osas kui ka konkurentidel. Kiade maaletooja müük Kia lepingulistele edasimüüjatele kasvas 16% ja kasumlikkust mõjutas ka oluliselt paranenud Kia Sorento ja elektriauto EV6 saadavus,“ kirjutatakse teates.

Tallinna Kaubamaja aktsia on tänavu tõusnud 4,3% ning kaupleb 10 euro ligidal.