Keskmine uute üürikodude hind Tallinnas sõltub nii piirkonnast kui toalisusest. Üldine loogika, et kesklinnas on üürikodu kallim kui äärelinnas, peab enamasti paika, kuid siin on mõningaid erisusi.

„Näiteks Mustamäel, ülikoolilinnaku läheduses on üürihinnad samas suurusjärgus kui kesklinnas, mõnel pool kallimadki. Keskmiselt on üüriruutmeetri hind juba 14-15 euro piiril,“ sõnas Bonava Eesti müügi- ja turundusjuht Lauri Laanoja.

Kui Bonava teatas, et sügisel valmib nende arendus, kus kõik korterid on ainult välja üürimiseks, kohtasid nad esimeste nädalatega suuremat hulka, kui üürikortereid pakkuda on. Ta lisas, et see on kindlasti märk turu vajadusest pakkuda rohkem uut üürikinnisvara.

Laanoja sõnul eelistatakse uutes majades asuvaid üürikortereid vanades hoonetes pakutavate asemel tihti just selle pärast, et uusarenduspiirkonnas on mõeldud terviklikule elukeskkonnale: hoovialale on loodud mänguväljakud ja teised aja veetmise võimalused, majas on olemas erinevad hoiuruumid ning parkimine on lahendatud turvaliselt.