Nordea kasum kasvas aasta taguse ajaga võrreldes 26 protsenti ehk 1,7 miljardit eurot. See-eest intressitulu näitas 40 protsendi suurust tõusu ehk 1,8 miljardit eruto. Panga kogu tegevuskasum kasvas aastaga 22% ehk ligi kolme miljardi euroni.

Muu hulgas tõstis Nordea see aasta ka enda eesmärki, lootes omakapitali tootluseks saada üle 15 protsendi, varem oli eesmärk 13 protsenti. Aprillis-juunis jõudis Nordea enda tulemuste poolest lausa 18,4 protsendini.

Kontserni tegevjuh Frank Vang-Jenseni sõnul oli tegemis viimase kümne järjestikuse kvartaliga, mil Nordea suutis aastapõhiselt oma ärikasumit kasvatada. Ometi tunnistab ta, et majanduskasvu aeglustumine ja intressimäärade tõus on aga ärimahtude kasvule, eriti eluasemelaenude osas, mõjunud pigem ebasoodsalt.

„Mul on hea meel näha, et meie kliendid on üldiselt suutnud uue intressikeskkonnaga hästi kohaneda. Elukalliduse tõus ja tarbijate nõrgenenud kindlustunne on vähendanud nõudlust hüpoteeklaenude ja investeerimistoodete järele,“ lisas Vang-Jensen.

Panga krediidikahjumite netosumma oli teises kvartalis 32 miljonit eurot. Panga maksevõime suhtarv tõusis 16 protsendini, mis ületab nelja protsendipunkti võrra valitsuse kehtestatud miinimumnõuet.