Visco tõdes Bloombergile, et kaupade - sealhulgas maagaasi - madalamate hindade kasvav mõju annab tunda ka inflatsioonile.

„Märgatav energiahindade langus võib panna arvama, et lähikuudel või aasta see kajastub ka alusinflatsioonis,“ nendib Visco Indias kahekümne finantsjuhi üldkoosolekul. „Euroopa Keskpank prognoosib, et 2025. aasta lõpuks on inflatsioon 2%. Minu sisetunne ütleb, et see võib saabuda kiiremini,“ lisab nõukogu liige.

Väidetavalt plaanivad ametnikud järgmisel nädalal tõsta intressimäära veel 25 protsendipunkti võrra. Ometi puudub veel selgus, kas see järjekordne tõste viitab intressitõstete lõpule või jätkub keskpanga karmistamiskampaania ka järgmisel septembri kogunemisel.

Bloombergi küsitluste kohaselt arvavad mitmed majandusteadlased, et edasine tõstmine jätkub ning hoiuste intressimäär tõuseb 4 protsendile praeguselt 3,5-lt protsendilt.

„On oht teha liiga palju ning selles osas peab olema ettevaatlik,“ lisas Visco. „Samas on jällegi risk teha liiga vähe, nii et peame leidma balansi, mistõttu peame otsustama saabuva informatsiooni põhjal.“

Bundesbanki president Joachim Nagel ütles esmaspäeval Bloombergile, et eeldab järgmist intressitõstet sel kuul ja kõik edasised liikumised septembris sõltuvad puhtalt saabuvatest andmetest.