Ettevõtete finants- ja majandusolukorra muutuste ootused olid esimest korda viie kvartali jooksul positiivsed, teatas Ukraina keskpank esmaspäeval oma veebilehel. Teise kvartali uuringus osales rohkem kui 660 Ukraina ettevõtet, kes esindasid 21 erinevat riigi piirkonda.

„Uuringus osalenud ettevõtted ootavad kaupade ja teenuste kasvu, olles samas positiivselt meelestatud oma ettevõtte arengu suhtes, arvestades energiasüsteemi taastamist, sisenõudluse järkjärgulist elavnemist ja grivna vahetuskursi tugevnemist,“ ütles Ukraina keskpank avalduses.

Ettevõtete osakaal, kes kavatsevad järgmise 12 kuu jooksul oma firmasse välisinvesteeringuid kaasata, kasvas 23,1 protsendini, võrreldes 21,3 protsendiga eelmises uuringus.

Ukraina ehitus- ja jaekaubandussektorisse kuuluvad ettevõtted plaanivad järgmise 12 kuu jooksul rohkem inimesi tööle võtta, kusjuures uuringus osalenud firmad näevad ette ka kõrgemaid tööjõukulusid.

Eelmisel kuul avaldas Kiievis asuv küsitlusfirma Sociological Group Rating küsitluse, mille tulemustest selgus, et enamik ukrainlasi näeb riigi jaoks positiivset tulevikku. Bloombergi küsitletud analüütikud prognoosivad, et Ukraina majandus kasvab sel aastal 1,9%. Ukraina rahandusministeerium ootab 3,2 protsendilist majanduskasvu.