Pühapäeval avaldatud säutsus teatas „Rikas isa, vaene isa“ autor, et tema ei kauple aktsiate või võlakirjadega. Pigem eelistab ta ettevõtjana investeeringute kujunemise üle hoida ise suuremat rolli. „Liiga palju märke viitab börsikrahhile,“ tõdeb ta.

„Kui su tulevik sõltub aktsiatest ja võlakirjadest, siis palun ole ettevaatlik. Küsi võimalusel professionaalidelt nõu,“ lausub Kiyosaki. „Kartustäratav depressioon on tulekul.“

Ometi on Kiyosaki hirmuäratav kuulutus suureks kontrastiks roosilisele olukorrale turgudel ja majanduses. Üks põhiindekseid S&P 500 on aasta algusest rallinud 17 protsenti kõrgemale. Samal ajal mitmetest tehnoloogiaaktsiatest koosnev Nasdaq Composite koguni 35 protsenti. Osalt tehisintellekti võidukäigu tõttu, mille järel investorid loodavad, et ettevõtete kasumid tõusevad märgatavalt.

Siiski on olukorral ka varjupool: aastane inflatsioon on aeglustunud 40 aasta kõrgemailt, 9,1 protsendi tasemel viimase 12 kuu jooksul kõigest 3 protsenti. Ollakse veel väga kaugel föderaalreservi 2-protsendilisest eesmärgist.

Mõningane langus on hellitanud lootusi, et intressimäärad kõrgustesse seadnud USA keskpank võib peagi kurssi pöörata ning intressid normaliseerida.