Mugavaima ja turvalisima sõidukogemuse saavutamiseks on Bolti insenerid täiustanud uut tõukeratast erinevate andurite, täppistehnoloogia ja andmekaeve võimekusega.

„Oleme uue tõukeratta arendamisel lähtunud klientide ja linnade tagasisidest ja keskendunud turvalisusele ning sõidumugavusele. Elektrilise tõukeratta majasisene väljatöötamine annab meile täieliku kontrolli tark- ja riistvara üle, mis võimaldab meil pidevalt uuendada tõukerataste turvafunktsioone,“ selgitas Ardo Reinsalu Bolti sõidukite osakonna juht.

„Uue tõukerattamudeli parkimissüsteemi on täiendatud tehisintellektiga. Tänu sellele saab Bolt senisest täpsemalt kontrollida pargitud tõukeratastest tehtud fotosid, veenduda, et klient on ratta parkinud korrektselt ning kliente ümberparkimise vajadusest ka teavitada,“ selgitas Reinsalu.

Bolt 6 tõukerattal on laiem seisulaud ja ergonoomiline juhtraud, mis tagavad sõidu ajal mugava kehahoiaku. Seisulaua all asuv aku tagab parema stabiilsuse ja kaalujaotuse. Takistuste ohutuks ületamiseks on Bolt 6 varustatud vedrustusega ja suurema esirattaga.

Tänu oluliselt võimsamale akule on tõukeratta maksimaalne läbitav vahemaa kuni 90 kilomeetrit. Kuna tõukerataste akusid ei pea nii tihti vahetama, on uued sähkud keskkonnasäästlikumad ja tänavatel rohkem kättesaadavad. Uue tõukeratta mudeli ennustatav eluiga on 8 aastat tänu kasutatud materjalide kõrgele kvaliteedile, tõhusale konstruktsioonile ja tõukeratta osade lihtsale vahetamisvõimalusele.

Bolti inseneride välja töötatud kuuenda põlvkonna tõukerattad jõuavad juulis lisaks Tallinnale ka Riiga ja Lissaboni.