Samas oli teine kvartal ettevõtte jaoks nõrgem: müügitulu kahanes 23%, 382 667 euroni.

Esimesel poolaastal eksporditi Bercmani olemasolevate omatoodete poolelt nutika ülekäiguraja lahendusi Horvaatiasse, Ühendkuningriiki, Austraaliasse ning Bosnia ja Hertsegoviinasse. Teisel poolaastal on targa liiklustaristu hangete tulemusi lisaks Eestile oodata nii Kreekast, Soomest, Horvaatiast kui Slovakkiast. Arendusteenust müüdi lisaks Eestile Rootsi, Šveitsi, Ühendkuningriigi ja Ameerika Ühendriikide turgudele.

Teise poolaasta osas on ettevõtte juhid optimistlikud. Paralleelselt arendusteenuse pakkumisega kaardistab ettevõte uute omatoodete arendamise võimalusi väljaspool targa linna ja liiklusohutuse valdkonda.

Laienemist plaanitakse suure innovatsioonivõimekusega sektoritesse, nagu kaitsetööstus, meditsiin ja energeetika. Selles kontekstis osaleti juunis ka Euroopa Kaitsefondi võrgustikuüritusel Brüsselis. Euroopa Kaitsefondi tööprogrammi raames jagatakse 2023. aasta konkursi kaudu 1,2 miljardit eurot kaitsealaseks teadus-, arendus- ja innovatsioonitegevuseks. Ekspordivõrgustiku suurendamiseks osalesid firma esindajad ka aprillis Hannoveris maailma suurimal B2B tööstusmessil.

Ärikasvu võimalusi näeb ettevõte aasta teises pooles Eesti lähinaabrite turgudel. „Arvestades, et kasvupoolt veavad tänases majandusolukorras ennekõike teenused, oleme tegevusi fokusseerimas Skandinaavia turule,“ sõnas ettevõtte tegevjuht Mart Suurkask.

Börsiettevõtte juhi sõnul tehakse samme arendusteenuste pakkumise võimaluste suurendamiseks esimeses järjekorras Rootsis, aga ka Soome ja Norra suunal.

Bercman Gruppi kuuluvad kodumaisel kapitalil põhinevad ettevõtted AS Bercman Technologies ja tema tütarfirma Krakul OÜ. Bercman on Nasdaq First North alternatiivturul kaubeldav tehnoloogiaettevõte, mis tegeleb omatoodete arendamise ja müümisega. Tütarühing Krakul on pikaajalise kogemusega Eesti juhtiv asjade interneti (IoT) ja autonoomsete süsteemide arendaja ning tegeleb riist- ja tarkvarateenuste pakkumisega.