Swedbank AS-i juht Olavi Lepp ütles, et Liivalaia tänaval asuvad tänased büroohooned on jäänud pangale väikeseks ning on oma aja ära elanud. „Peakontori kolimise plaan on meil olnud aastaid mõtetes ja paberil. 2020. aasta lõpul andsime teada, et kolime oma peakontori Hipodroomi kvartalisse, kuid see plaan ei realiseerunud. Et mitte lükata oodatud kolimist uutesse ruumidesse veelgi edasi, hakkasime otsima uusi lahendusi, püsimaks oma peakontori kolimisega plaanitud graafikus,“ sõnas Lepp.

Hipodroomi kvartal tõepoolest reklaamis, et nende ankurüürnikeks saavad Swedbank.

„Ärikvartalisse on planeeritud 4 ärihoonet kogumahuga kuni 130 000 m2. Ärikvartali ankurüürnikeks saavad Swedbank ja Elisa ning kaubandusbloki ankurüürnikuks Rimi. Üks hoonetest on Eesti suurim büroohoone. Kogu Hipodroomi Kvartal on põimitud loodusega ning seda ümbritsevad mets ja looduspargid. Meri ning Stroomi supelrand on 1 kilomeetri kaugusel,“ seisab jätkuvalt EKE ärikinnisvarabüroo kodulehel.

Swedbanki kommunikatsioonijuht Martin Kõrv kinnitas Ärilehele, et teise hoone kasuks otsustamine on puhtalt seotud Hipodroomi valmisajaga. „Kuna Hipodroomi valmimine venib pikemaks ja meie ei tahtnud kolimist edasi lükata, siis hakkasimegi uusi võimalusi otsima.“

Kogu kvartal valmib 2024. aasta kolmandas kvartalis, sealhulgas avalik linnapark, uus Veski tänav ja uuendatud Imanta tänavalõik.

Hipodroomi kvartal pidanuks olema Swedbanki uus pesa. Väljanägemine oleks olnud just selline.