Margus Kohava sai Eesti metsa- ja puidutööstuse liidu korralistel juhatuse valimistel uueks juhiks möödunud aasta lõpus.

Maalehele antud intervjuus tõdes Kohava juhiks saades, et uus põhirõhk saab olema tegevustel, mis tagaksid valdkonna ettevõtetele soodsa ja rahvusvaheliselt konkurentsivõimelise majanduskeskkonna. „Peamiselt tähendab see stabiilset ja maksimaalselt jätkusuutlikul mahul põhinevat puiduressursi. Väga oluline on ka teadus-arendustegevusele veelgi suurema tähelepanu pööramine selleks, et kodumaist ressurssi maksimaalselt väärindada.“

Mis põhjused täpsemalt teda sellist sammu tegema ajendasid, pole teada. Ärilehel ei õnnestunud Kohavaga täna kontakti saada.

Kohava on varem töötanud AS Imavere Saeveski juhina, ASi Sylvester juhatuse liikme ja arendusdirektorina, AS Stora Enso Timber juhatuse liikme ja arendusdirektorina, Launkalne ja Alytuse saeveskite juhatuse liikmena, Estonian Celli juhatuse liikmena ja Est-For Investi juhatuse liikmena. Praegu Combimill Sakala, Combimill Reopalu, Vincom, Ecobirch, Vaidawood ja Combiwood Invest juhatuse liige.

Eesti metsa- ja puidutööstuse liitu (EMPL) kuulub 71 liiget, sealhulgas neli erialast haridust andvat õppeasutust. EMPL-i juhatusse kuulub 15 liiget. Liidu tegevdirektor on Henrik Välja.

Margus Kohava vahetas toona välja eelmise juhi, kelleks oli Graanul Invest AS juhatuse esimees Raul Kirjanen. EMPL valib uue juhatuse ja selle esimehe iga kahe aasta tagant.