Eestlaste seas on viimaste uuringutulemuste kohaselt märkimisväärne osa inimesi avatud võimalusele leida põhitöö kõrvale lisatöö. Uuringu tulemused paljastavad, et pea 59% vastanutest on mõelnud lisatöö leidmisele.

Peamised põhjused lisatöö otsimiseks on seotud majandusliku kindlustunde ja eneseteostusega. Üle 80% vastanutest väljendas soovi suurendada igakuist sissetulekut, et nautida mugavamat elustandardit. Lisatöö leidmine pakub võimalust katta ootamatuid kulusid, säästa tuleviku tarbeks või täita unistusi, mille jaoks põhitöötasu ei pruugi piisata.

Lisaks majanduslikele motiividele tõi 40% vastanutest esile soovi laiendada oma kogemuste ja teadmiste hulka. 30% vastanutest väljendas soovi leida lisatööd investeerimisvõimaluste suurendamiseks. Investeerimine on muutunud üha populaarsemaks viisiks oma raha kasvatamiseks ning lisatöö võib pakkuda täiendavaid ressursse investeerimiseks ja tuleviku kindlustamiseks.

„Uuringu tulemused kajastavad üha suuremat huvi lisatöö võimaluste vastu, mis võimaldab inimestel mitmekesistada oma oskuste portfelli ning leida täiendavat rahalist stabiilsust,“ rääkis CV-Online turundusjuht Karla Oder. „Lisatöö leidmine on muutumas üha populaarsemaks viisiks suurendada sissetulekuid ja parandada elukvaliteeti.“

41% vastanud töötajatest ei tunne siiski huvi põhitöö kõrvale lisatöö leidmiseks. Põhjuseks on see, et soovitakse eraelule rohkem aega panustada (58%), põhitöö koormus on piisavalt suur (13%) ning 13% vastajatest leiab, et vajadus lisatöö järgi puudub ning põhitöö sissetulek on piisav.