86. aastane mees andis siseinfol põhinevaid aktsiavihjeid süüdistuse järgi oma töötajatele, kahele erapiloodile, sõpradele ja romantilistele kaaslastele ning laenas mõnele neist sadu tuhandeid dollareid, et uute teadmistega kaubelda saaks. Teisipäeval Manhattani föderaalkohtus avalikustatud süüdistuse kohaselt suutsid Lewis ja tema kaaslased nõnda ühiselt teenida miljoneid dollareid.

Kolmapäeval toimunud lühikesel kohtuistungil Lewis end süüdi ei tunnistanud ning ta vabastati 300 miljoni dollarilise tagatise eest, mille tagatiseks olid tema jaht, eralennuk ning reisipiirangud. Süüdimõistmisel võib Lewist ees oodata aastakümnete pikkune vangistus, vahendab Financial Times.

Vähemalt kaheksa aasta jooksul kasutas Lewis teatud ettevõtete juhatuse liikmena talle antud teavet ning andis seeläbi enda lähikondsetele teada, millal aktsiat kas osta või enne langust müüa, ütlesid prokurörid.

Näiteks 2019. aastal rääkis ta enda pilootidele finantskahjudest, mida kindlustusettevõte AAC üleujutuste tõttu kannab ning utsitas neid investeeringuid enne info avalikustamist müüma. Süüdistuse kohaselt ei saanud piloodid aktsiaid siiski õigeaegselt müüdud ning üks neist kirjutas enda maaklerile väidetavalt emaili: „soovin, et ülemus oleks meid veidi varem ette hoiatanud.“

Samal aastal rääkis Lewis väidetavalt enda kaaslasele eelseisvast tehingust ning kliinilise katse tulemustest seoses Solid Biosciences ettevõttega, peale mida ostis kaaslane 700 000 dollari eest ettevõtte aktsiaid. Samal aastal soovitas ta kaaslasel müüa aktsiad ettevõttes Solid ning osta asemele Mirati aktsiaid, väitsid prokurörid.

„Ta kasutas siseteavet oma töötajatele hüvitise maksmiseks või oma sõpradele ja armastatutele kingituste tegemiseks,“ ütles USA New Yorgi lõunapiirkonna advokaat Damian Williams videopöördumises. „See on petmine ja see on seadusega vastuolus.“

Ida-Londonis sündinud Lewis lahkus koolist 15-aastaselt, liitus peretoitlustusettevõttega ja asutas oma restoraniäri. Ta lahkus Ühendkuningriigist Bahama saartele 1979. aastal. 1992. aastal panustas ta sarnaselt George Sorosele naela vastu.