Skeletoni kaasasutaja ja tegevjuht Taavi Madiberk on uhke ja tänulik Marubeni toetuse ja usalduse eest. „Marubeni on Skeletoni jaoks palju enamat kui investor. Ta on ettevõtte strateegiline partner ja on aidanud meil saavutada suurepärast edu Aasias, seda eriti raskeveokite, sõidukite ja autotööstuse sektoris. Oleme väga rahul turu huviga superakude vastu ja peame järgmiseks laiendama oma tootmisvõimekust, et rahuldada tekkinud nõudlust,“ räägib ta.

Marubeni Corporation alustas Skeletoni strateegilise partnerina tööd 2021. aasta märtsis. Ettevõtte uue generatsiooni äriarenduse tegevjuhi Masayuki Omoto sõnul on Skeletoni superakud saanud ülemaailmsetelt tootmisettevõtetelt ülevoolavalt positiivset tagasisidet.

„Nähes selget ja olulist potentsiaali raskeveokite elektrifitseerimise, elektrifitseeritud ja hübriidsõidukite ning võrguenergia salvestamise valdkonnas, usume, et meie investeering aitab Skeletonil tugevdada superakude masstootmisvõimekust, tuua superakud kõige kiiremini klientideni ja soodustada ettevõtte kasvu. Arvestades turunõudlust suure võimsusega akude ja superkondensaatorite järele, näeme selgelt, et Skeletonist saab järgmise põlvkonna juhtiv akuettevõte maailmas,“ kinnitab Omoto.

Skeleton kasvab kiiresti

Skeletoni seitse aastat tagasi investeerinud EIT InnoEnergy investeerib varajases staadiumis Euroopa ettevõtetesse, mis loovad lisaväärtust akude väärtusahelas. Mitmed nendest on jõudnud ükssarviku staatuseni.

Ettevõtte tegevjuht Diego Pavia märkis, et Skeleton, kuhu juba seitse aastat tagasi investeeriti, kasvab kiiresti ja järgib teistele nende portfellis olevatele ettevõtetele sarnast teed, aidates kaasa Euroopa akuvajaduse rahuldamisele. „Marubeni investeering on tänavustest investeeringutest üks Euroopa tähtsamaid strateegilisi tehinguid ning see on oluline tunnustus Taavi ja kogu Skeletoni meeskonna suurepärasele tööle. Eeskujulik näide, kuidas viia turule deeptech-ettevõte, jätkata strateegia elluviimist ja kasvatada aktsionäride väärtust kõikides turutingimustes.“

Skeleton on tõestanud oma tehnoloogia konkurentsieeliseid praktilistes rakendustes ning keskendub suure võimsusega energiasalvestustehnoloogiale ja kiirlaadimise sektorile, täites sellega olulise augu turul. Skeleton on praegu suurendamas oma superkondensaatorite tootmist Leipzigi (Saksamaa) lähedal asuvas uues tehases ning kavandab superakude tootmise laiendamist.

Koostöö hõlmab pea kogu Aasiat

Skeletoni ja Marubeni vaheline koostöö hõlmab kogu Aasiat, välja arvatud Hiinat ja Indiat. Jaapani hiid, kelle aastane müügitulu on üle 50 miljardi euro, sihib kasvatada Skeletoni Superbattery tootesarja müüki veelgi ja leida uusi kliente Aasia regioonis. Lisaks teevad Skeleton ja Marubeni koostööd patenteeritud kumergrafeenmaterjali uute rakenduste väljatöötamisel.

Skeletoni tegi Marubeni oma esimese rahasüsti 2021. aasta märtsis, kui sai alguse ka kahe ettevõtte vaheline strateegiline koostöö.

Skeleton Technologies on Global Cleantech 100 nimekirja kuuluv ettevõte ja tehnoloogialiider suure võimsusega kiiresti laaditavate energiasalvestite valdkonnas, mis on mõeldud transpordi-, võrgu-, auto- ja tööstusrakenduste jaoks.