Šiauliu pank teenis esimesel poolaastal 43,3 miljonit eurot auditeerimata puhaskasumit (47% rohkem kui aasta tagasi, mil kasum oli 29,5 miljonit eurot).

Tegevustulud kasvasid esimesel poolaastal kiiresti - võrreldes 2022. aasta sama perioodiga suurenesid netointressitulud 60% ja ulatusid 75,5 miljoni euroni, netotulu teenustasudest ja komisjonitasudest kasvas 6% ja ulatus 9,6 miljoni euroni.

Provisjone tegi pank II kvartalis 2,6 miljonit ning poolaastal 5,3 miljonit eurot.

Kontserni kulude ja tulude suhe oli aasta lõpus 35,1% (eelmise aasta vastaval perioodil 43,4% ) ja omakapitali tootlus oli 19,4% (14,7% eelmisel aastal).

Esimesel poolaastal sõlmiti uusi laenulepinguid üle 740 miljoni euro eest, mis on peaaegu 9% rohkem, kui eelmisel aastal samal perioodil. Pangagrupi laenu- ja liisingportfelli kogumaht kasvas II kvartalis 4% (100 miljonit eurot) ja aasta algusest 6% (157 miljonit eurot), ulatudes 2,8 miljardi euroni.

Juunis tõstis Moody's Šiaulių Bankase reitingu tasemele Baa1 ja kinnitas pikaajaliste hoiuste reitingute stabiilse väljavaate. See on panga ajaloo kõrgeim reiting.

Teises kvartalis emiteeris pank edukalt rahvusvahelistel finantsturgudel 50 miljoni euro suuruse 10-aastase allutatud võlakirja emissiooni, mis äratas panga sõnul investorite oodatust suuremat tähelepanu. Saadud vahendid aitavad pangal säilitada laenumahtu Leedu ettevõtetele, saavutada tõhusat kapitalistruktuuri, täita järelevalveasutuse nõudeid ja säilitada oma dividendipoliitika järjepidevust. Käesoleva aasta teisel poolel, nagu ka eelmisel aastal ja 2021. aastal, kavatseb pank emiteerida võlakirju, et täita panga MRELi nõudeid.

Esimese poolaasta jooksul suurenes panga aktsionäride koguarv enam kui 1,2 tuhande võrra ja jõudis peaaegu 20 tuhandeni.

Alates 2023. aasta algusest on panga aktsia langenud 3,4% ja maksab 0,674 eurot.

Juunis seadis Swedbank aktsia hinnasihiks 0,9 eurot ning andis ostusoovituse.