Omniva kontsern investeerib uude pakisorteerimisterminali ja sinna paigaldatavasse sorteerimistehnoloogiasse üle 40 miljoni euro, tegemist on Omniva kontserni seni suurima investeeringuga. Uue, automaatse pakisorteerimisliiniga terminal valmib plaanide kohaselt 2024. aastal.

Omniva Kaunase terminali ehituse algust tähistati nurgakivi panekuga – vundamendi sisse asetatud kapslisse said tulevastele põlvkondadele mõeldud rõõmu sümboliseerivad esemed.

Omniva juhatuse esimehe Mart Mägi sõnul on uue pakisorteerimisterminali ehitus märgiline kogu Baltikumi jaoks. „Balti riikide suurima pakiautomaatide võrgustikuna on meil vaieldamatu kasvupotentsiaal. Sellest on tingitud ka meie rekordiline investeering piirkonna suurimasse ja moodsaimassse pakisorteerimisterminali. Terminali strateegilise asukohana ei olnud Leedu juhuslik valik. Asukoha teeb täiuslikuks lääneriikide lähedus, kus on hetkel tohutu rahvusvaheliste tarnete voog ja märkimisväärse kasvupotentsiaaliga arenev turg,“ rääkis Mägi.

Ta lisas: „Terminali valmimisel saame eelduste kohaselt automatiseerida saadetiste edastamise rohkem kui 700 sihtkohta, mis annab piirkonnale tohutu eelise. Tulevasest pakisorteerimisterminalist saab uus Balti riikide värav maailma ja piirkonna ettevõtluse veelgi kiirema kasvu katalüsaator.“

Ülikiire sorteerimisliin

Uues sorteerimisterminalis hakkab paiknema ettevõtte Equinox Europe toodetud ülikiire sorteerimisliin, millesse Omniva investeerib ligi üheksa miljonit eurot. Liin suudab automaatselt sorteerida üle 300 000 paki päevas. Sorteerimisterminali koguvõimsus on kuni 15 000 sorteeritud pakki tunnis.

„Me tegutseme äärmiselt tiheda konkurentsiga valdkonnas, mistõttu on tehnoloogiline progress, töö tootlikkust suurendav innovatsioon ja jätkusuutlikkus meie jaoks prioriteetsed. Tehnoloogilisest aspektist rääkides on uus pakisorteerimisterminal automatiseeritud, mis võimaldab inimtegurist põhjustatud vigu maksimaalselt vältida ja tagada postipakkide kättetoimetamise kiiruse. Samas näeme tulevikule mõeldes laienemise võimalusi – terminali kogupindala on võimalik kahekordistada,“ rääkis Omniva Leedu juht Vaidrius Verikas.

Ettevõte plaanib paigaldada hoone katusele ka 1,6-megavatise päikeseenergiajaama, mis katab täielikult terminali elektrivajaduse.