Eestis tegutseval Lidlil on poode paljudes Euroopa riikides ja ERR võrdles hinnataset Eesti, Läti, Leedu ja Poola Lidli kauplustes, kuna nendes riikides on pakutavad tooted sarnased ja hõlpsasti võrreldavad. Ilmnes, et osa kaupade puhul on hinnavahe tõepoolest märgatav, kuid ei saa öelda, et alati peaks rohkem maksma siinne ostja – kõikumisi on mõlemas suunas, kirjutab ERR.

Kallimat hinda tuleb Eestis maksta näiteks värske kurgi eest, mida Lidl reklaamib siin superpakkumisena hinnaga 99-senti kilo eest, Lätis ja Leedus saab sama kurgikoguse aga kätte 75 sendi ja Poolas 79 sendiga.

Eestis reklaamitakse selle nädala sooduspakkumistes pistaatsiapähklite 500-grammise paki hinnaks 6,59 eurot, Läti ja Leedu ostjad saavad sama toote osta 4,79 euroga ja Poolas maksab pähklipakk 3,85 eurot.

Balti riikides on kõrgemas hinnas ka kukeseened: kui Poola klient saab 200-grammise seenekarbi osta 2,27 euroga, siis Eesti, Läti ja Leedu Lidlis müüakse seda 3,49 euro eest.

On ka vastupidiseid näiteid. Kohviubade sooduspakkumises oleva sordi kilogramm maksab Eesti Lidli lettidel 7,99 eurot, Lätis ja Leedus aga koguni kolm eurot rohkem ehk 10,99 eurot.

30-protsendilise rasvasisaldusega 200-grammine hapukoorepakk on Eestis müügil hinnaga 69 senti ja Lätis 85 senti. Leedus pakutakse soodushinnaga 400-grammist pakki hinnaga 1,44 eurot, mis poole väiksema pakendi puhul tähendaks 72-sendist hinda.

Lidli avalike suhete spetsialist Kaspar Kütt ütles ERR-ile, et kaupade lõpphinda eri riikides kujundavad erinevad riiklikud maksud, nagu käibemaks, mis on näiteks Poolas puu- ja juurviljadel viis protsenti, Eestis aga 20 protsenti.