Keskmine tööpäev kahanes sel aastal 37 minuti võrra ja vähem inimesi võtavad ületunde, mis on võimalikud märgid selle kohta, et juhatajad jälgivad Covidi-järgsel ajastul üha enam töö- ja eraelu tasakaalu.

Tööjõuanalüütikafirma ActivTrak Inc. uuringu kohaselt on tööl veedetud aeg 2022. aasta teise kvartali lõpust kukkunud 10,5 tunnist 10 tunnini. Ettevõte avaldas 1. augustil avaldatud uuringus, et isegi kui töötajad teevad lühemaid päevi, ei ole tööviljakus kahanenud. Uurimistöö analüüsis 38 miljonit töötundi enam kui 134 000 töötajalt üle maailma, tööstusharudes nagu finantsteenused, tervishoid, kindlustus ja spetsialisti teenused.

„See, mida me siin näeme, on tõesti tõhususe tõus,“ ütles ActivTrak Productivity Lab asepresident Gabriela Mauch. Uuring näitas ka ülekoormatud või tihti tavalistest tööaegadest väljaspool töötavate töötajate arvu langust, olles eelmise aasta 32% asemel 28%. Selline muutus võid mõjuda hästi töötajate vaimsele, füüsilisele tervisele ja rahalisele poolele.

Mauch ütles, et lühemad tööpäevad võivad tähendada seda, et ettevõtted võtavad kuulda töötajate appihüüdeid, mis on seotud läbipõlemisega. Uuringu kohaselt jätkavad sellest hoolimata kolmandik töötajatest päevadega, mis venivad üle 10 tunni.