Juunis alustas keskkonnaamet koostöös keskkriminaalpolitsei ametnikega kriminaalmenetlust Olerexi tankla osas, uurimaks, kas firma on esitanud maksu- ja tolliametile valeandmeid, et vabaneda biokütuse nõude täitmisest.

Uurimine kestab jätkuvalt ning Keskkonnaameti avalike suhete peaspetsialist ütles täna ERRile, et menetlus on jätkuvalt pooleli ning uut infot, mida avalikkusega jagada, ei ole.

Teised tanklaketid aga ei ole protsessi aeglase kulgemisega rahul, sest kui Olerex ongi nõudevastaselt käitunud, siis on neil jätkuvalt teiste ees oluline eelis, rääkis Alexela energiamüügi valdkonnajuhti Tarmo Kärsna.

Terminali tanklaketti esindava advokaadibüroo Cobalt valdkonnajuht Annika Peetsalu märkis, et menetlused peaksid jõudma lõpule võimalikult kiiresti ja efektiivselt, sest olemuselt pole keeruliste asjadega, mida menetleda ning Keskkonnaametil ei tohiks olla takistusi, et otsus kohe ära teha.

Tanklakettide hinnangul ulatub Olerexi kokkuhoid bionõude eiramisest 30-40 miljoni euroni.

Prokuratuuri esindaja Gerd Raudsepp kinnitas, et menetlus on käimas ning suurem osa materjale on läbi töötatud. „Kahtlustus kuriteo toimepanemises on väga tõsine etteheide, mistõttu ei saa sellise otsuse tegemisel tugineda eeldustele, vaid tõenditele ning see peab olema igakülgselt kaalutletud,“ rääkis ta väljaandele. Kui prokuratuur leiab, et kuritegu on toime pandud ning tõendid kogutud, viiakse kriminaalasi kohtu ette.

Olerex olukorda ei kommenteerinud.

Loe lähemalt ERRist.