Tallinna põhibörsi käive oli täna pea 764 tuhat eurot. Kõige suurema kauplemiskäibega väärtpaber oli täna Enefit Green (350 526 eurot). Kõige enam tehinguid tehti ka Enefitiga (724 tehingut). Tallinna börsilt näitas täna kõige suuremat liikumist kastirataste tootja Hagen Bikes (+3,42%).

Balti börsiindeksitest näitas täna suurimat tõusu Riia (+1,81%), tõusu näitasid ka nii Vilnius (+0,48%) kui Tallinn (+0,17%). Täna oli tõusjaid 16, langejaid aga 11.

Mis veel toimus?

  • Läti finantsettevõtte DelfinGroup suurendas 2023. aasta teises kvartalis käivet võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 52%, jõudes 12,3 miljoni euroni. Loe lähemalt.

  • Baltic Horizon Fund lõpetas esimese poolaasta suures kahjumis, mis teate sõnul oli tingitud kinnisvaraportfelli õiglase väärtuse ümberhindamisest. Samuti müüs fond osalused mitmes teises ettevõttes. Loe lähemalt.

Itaalia valitsuse leevendus pankade kasumimaksule viis aktsiad tõusu

Eile tabas Itaalia olulisemaid pangaaktsiaid järsk langus, kui selgus, et Itaalia valitsus soovib pankade kasumile kehtestada 40%-lise maksu. Samas lisas sel õhtul rahandusminister, et maks ei tohiks ületada 0,1% pankade koguvarast.

Seepeale tõusis panga Intesa Sanpaolo aktsia täna pärastlõunaks 3,2%, pärast eilset 8,7%-list langust. UniCredit tõusis aga 5,9% ja Banco BPM 9%.

USA ja Euroopa börs

Täna on kõik olulisemad Euroopa börsiindeksid rohelises. Itaalia börsi olulisem indeks on tõusnud lausa 1,37%. Pariisi peamine börsiindeks 0,77%.

USA börsil näitab aga head tõusu nafta (+1,52%). Suurimad langejad on hirmuindeks VIX (-1,06%) ja Nasdaq (-0,47%).