Enefit Green tootis juulis 81,8 GWh elektrienergiat ehk 19% võrra rohkem eelmise aasta sama perioodiga võrreldes. Tootmistulemist mõjutas enim 17% võrra kõrgem tuuleenergia ja 138% võrra kõrgem päikeseenergia toodang. Uued tuule- ja päikesepargid toetasid elektritootmist 17,6 GWh.

Juulikuu keskmised tuulekiirused olid Eesti ja Leedu tuuleparkides vastavalt 5,6 m/s ja 5,8 m/s (juulis 2022 olid mõõdetud keskmised tuulekiirused vastavalt 5,3 m/s ja 5,8 m/s).

,,Juulikuu tuuleolud soodustasid elektritootmist meie Eestis asuvates tuuleparkides. Märkimisväärne mõju oli opereeriva vara hulka lisandunud uutel tuule- ja päikeseparkidel. Purtse tuule- ja päikesepargist Eestis ja Zambrowi päikesepargist Poolast tuli 8,2 gigavatt-tunni suurune panus toodangusse. Veel ehitusjärgus olevast Šilale II tuulepargist Leedus tuli samuti oluline kogus elektrienergiat,“ kommenteeris Enefit Greeni juhatuse liige ja tootmisvaldkonna juht Innar Kaasik.

Koostootmise segmendi elektri- ja soojusenergia juulikuu toodangumahud olid mullusest madalamad kahanedes vastavalt 22% ja 25%. Peamiseks põhjuseks oli mullusest pikem plaaniline hooldus Iru jäätmeenergia elektrijaamas ja pärast hooldust avastatud rikke kõrvaldamine.

Pelletitoodang suurenes juulis aastataguse perioodiga võrreldes 7% võrra 15,4 tuhande tonnini.