Noored ütlevad kui ühest suust, et valisid panga praktikakohaks, kuna soovisid ühelt poolt saada praktilisi kogemusi enda erialal, aga samal ajal ka näha, kuidas pank tegelikult töötab ja kuidas nad ise kontorikeskkonnas, kaheksast viieni tegutsedes hakkama saavad.

Üheks olulisemaks kriteeriumiks praktikakoha valimisel on Eveliisi sõnul see, et töö paneks noorel silma särama ja tal oleks soov iga päev tööl käia. Samuti rõhutab ta, et tasub olla julge, küsida küsimusi ja mitte karta eksida, kuna just nii ongi võimalik õppida. Aili lisab, et kooli kõrvalt tasub noorel olla aktiivne, sest see jääb ka tööandjatele silma. Jonathani sõnul võiks kandideerida võimalikult paljudesse kohtadesse ja lisada juurde ka motivatsioonikirja, kuna sellega on võimalik teistest eristuda ja paremini silma paista.

Jagavad kogemusi. Vasakult Jonathan, Aili ja Eveliis

Oma kogemuste pagasit on noored saanud täiendada mitmes valdkonnas ja töö on neile olnud meelt mööda. Näiteks on praktika ajal ärikliendi igapäevapanganduse osakonnas töötav Aili saanud teha nii spetsialistide tööd, tegeleda kliendisuhtlusega, koostada müügitekste kui ka vastutada oma osakonna toodete turundamise eest sotsiaalmeedias. „Ma ütleks küll, et mul on olnud väga mitmekülgne töö.“

Turundusosakonnas töötav Eveliis on samuti tegelenud paljude erinevate ülesannetega, alustades sotsiaalmeediaturundusest ja lõpetades blogipostituste kirjutamise ning taskuhäälingute ettevalmistamisega. Samuti avanes praktikantidel võimalus vaadata lähedalt ettevõtte juhatuse liikme tööd. „See oli selline täiesti teistmoodi päev ja nägi, mida juhatuse liikmed teevad ja kuidas see juhitöö on,“ sõnas ta.

Andmeanalüüsi praktikant Jonathan sai aga juba kohe tööle tulles võimaluse ehitada kogenud kolleegidega uut süsteemi ja selle käigus ka ise mõelda välja vajalikke lahendusi.

Sellest aga, kuidas oma esimest töökohta leida, kui keeruline on praktikale kandideerimise protsess, milliseid teadmisi noored seeläbi omandavad ja milliste plaanidega nad pärast praktikat tööjõuturule sisenevad, saab pikemalt kuulata juba saatest!

Saadet juhib Simo Sepp.

Jaga
Kommentaarid