Smarteconi asutaja ja tegevjuht Magno Kure märgib, et park saab olema üks Eesti suurimaid. Kui Raba päikesepark tuleks Lätti, siis oleks tegu kõige suurema lõunanaabrite valmisehitatud pargiga, sest sealne taastuvenergia turg tekkis alles 1,5 aastat tagasi. Kure möönab, et ka Baltikumi kõige arenenuma päikeseenergia turuga Leedul pole sedavõrd võimsaid parke palju.

„Sunly inimestega oleme tuttavad juba pikka aega, sest Eesti taastuvenergia turg on nii väike, et kõik teavad kõiki. Ilmselt sai ehitaja valikul määravaks teguriks meie hea maine parkide ehitamisel ja teiseks meie võimekus liitumisprotsess lõpetada ehk viia läbi vajalikud katsetamised, mis sellise suurusega pargi juures on väga keeruline protsess,“ ütleb Kure.

„Meil on hea meel teatada oma koostööst Smarteconiga – see on märkimisväärne verstapost meie pühendumises jätkusuutlikule tulevikule. Raba päikesepargi rajamise algus tähistab Eesti jaoks järjekordset sammu edasi meie missiooni suunas kiirendada üleminekut puhtale energiale Balti riikides ja Poolas,“ ütles Sunly arendus- ja tootmisjuht Erkki Kallas.

Piirdeaia paigaldamine algas 14. juulil ning Raba pargi ehitus algab 28. augustil. Seda, kas kogu talve vältel ehitus toimub, on Kure hinnangul keeruline hetkel öelda, sest lumi ja külm ilm võivad teatud ehitusetappides probleeme tekitada, aga graafikute tegemisel on sellega arvestatud.