„Ukrainast Eestisse jõudnud inimesed on erineva tausta ja teadmistega, on oskustöölisi, aga ka ettevõtjaid, kes olid sunnitud ülesehitatud äritegevuse oma kodumaal lõpetama. Teadmised on aga alles ning ettevõtluse arendamise programmis tahame anda neile võimaluse oma tegevust Eestis jätkata, et nad saaksid luua väärtust nii endile kui tervele ühiskonnale,“ rääkis Eesti Pagulasabi toimetulekuprogrammi spetsialist Grete Karelsohn.

Programmi valitakse kokku kuni 30 üksikisiku või meeskonnana esitatud äriideed. Programmi lõpus toetatakse ekspertžürii poolt välja valitud kolme meeskonda 1000 euroga. Programmis võivad osaleda kõik Eestis elavad Ukraina põgenikud, kes on äritegevusega juba alustanud või otsustanud äritegevust jätkata.

Ettevõtluse arendusprogramm kestab kokku neli kuud ja koosneb kaheksast koolitusseansist ja õppevisiidist, mis annavad teadmisi ettevõtluse arendamisest Eestis, turundusest, juhtimisest, digitaliseerimisest, ning toetavad ettevõtete kasvamist. Lisaks saavad programmis osalejad tuge mentoritelt.

Veebis toimuv infotund toimub 22. augustil. Programmi kandideerimise tähtaeg on 29. augustil. Registreerida saab Eesti Pagulasabi ettevõtlusprogrammi platvormil: https://entrepreneur.pagulasabi.ee/estonia/developing-ua-businesses-2023

Programmi kaasrahastab Euroopa Liit 103 899,87 euroga.