Mõned ministeeriumid nimetavad toimuvat suveseminariks ning rõhutavad, et tegu on enesetäiendamise ja meeskonnavaimu tugevdamisega ning kinnitavad, et töö selle pärast tegemata ei jää.

Suvepäevadel osalemise kulu ministeeriumite töötajatele jääb paarikümne euro piiresse, suvepäevade korraldamise eelarved olid vahemikus mõnest kuni mõnekümne tuhande euroni.

Siseministeeriumi ning haridus- ja teadusministeeriumi esindajad teatasid, et nemad suvepäevi ei pea. Kliimaministeeriumi avalike suhete nõunik Gerly Mägi ütles ERR-ile, et ministeerium pidas oma suveseminari juba 29. juunil (neljapäeval - ERR), vahetult enne oma ametlikku sündi.

„Osalesid toonase keskkonnaministeeriumi ja selle haldusala ning need majandus-ja kommunikatsiooniministeeriumi inimesed, kes juulis kliimaministeeriumis tööle asusid – kokku ligi 300 inimest. Viljandis peetud ürituse programmis olid meeskonnatööd arendavad tegevused (sportlikud mängud, mälumäng jms), mis võimaldas uutel kolleegidel omavahel tutvuda ning ka esmast koostöökogemust saada,“ kirjeldas ta. „Lisaks kõnelesid – tol hetkel veel alles loodavast – kliimaministeeriumist, selle eesmärkidest ja visioonist minister Kristen Michal ja kantsler Keit Kasemets. Ministeerium rahastas suveseminari osaliselt, tasudes 39 600 eurot. Traditsiooniliselt kannavad osalejad osa seminari kuludest ise, tänavu oli osalustasu 15 eurot inimese kohta,“ lisas Mägi.