„Meie idee teha Reet Ausiga koostööd sai inspireeritud väärtustest, mis ühtivad meie väärtustega Boltis. Meie jaoks oli oluline luua kvaliteetne, ent jätkusuutlik ja eksklusiivne riietus meie töötajatele,“ kommenteeris Bolti kontorite juht Berle Prant. Bolt soovis luua rõivad, mida nende töötajad tahaksid päriselt igapäevaselt kanda.

Eesti kaubamärk Reet Aus oli meie jaoks ainuõige valik, sest nii toetame kohalikku ettevõtlust ja teeme oma töötajad üle kogu maailma õnnelikuks kvaliteetsete tiimirõivastega.

Berle Prant

Ideaalse lahenduse leidmine võttis omajagu aega ning hõlmas erinevate variantide testimist. Lõpuks loodi minimalistliku ent äratuntava disainiga rõivad. Koostöös töötati välja kvaliteetsetest materjalidest komplekt, kuhu kuuluvad t-särk, kapuutsiga dressipluus ning kandekott.

Küsides Reet Ausi meeskonnalt, kuidas tooted valmistati, vastasid nad järgmiselt: „Kõik Boltile toodetud rõivad on valmistatud industrial upcycling meetodil ehk valmistatud rõivatööstuse kangajääkidest või orgaanilisest puuvillast sertifitseeritud tehastes Poolas ning Türgis.“

Koostöö Boltiga on 2014. aasta laulu- ja tantsupeoks valmistatud särkide kõrval üks Reet Ausi suurimad koostööprojekte. See tõestas taaskord, et tööstuslik taaskasutus ei ole ainult nišitootmine, vaid seda on võimalik laiendada ka suurematele mahtudele. Reet Ausi tiimi sõnul ei olnud see nende jaoks üllatus. „Oleme kogu aeg olnud seisukohal, et industrial upcyclingut ehk tööstuslikku taaskasutust on võimalik rakendada masstootmises, selleks peab olema vaid nõudlust.“ Kui varasemalt olid Reet Ausi peamised ärikliendid innovaatilised idufirmad, siis nüüd pöörduvad nende poole ühe sagedamini avaliku sektori esindajad ja suured tootmisettevõtted.

Eriti ootame, et avalik sektor näitaks selles osas ettevõtjatele eeskuju riigihangete korraldamisel ning kohandaks hindamiskriteeriumid kooskõlla ringmajanduse põhimõtetega.

Reet Aus

Nii Reet Aus kui Bolt jäid koostööga rahule ning on valmis ka tulevikus koostööd tegema, kas jätkutellimusena või uute bränditud riietega Bolti töötajatele.

Aus Design OÜ-l tundub tulevat rekordaasta. Teatmik.ee järgi on firma esimese kahe kvartali käive olnud oluliselt parem kui varasematel aastatel. Eelmine aasta lõpetati küll ligi 195 000-eurose miinusega. Töötajaid on ettevõttes üle kümne.