Turvatöötajad leidsid kaks meest teise ja kolmanda korruse vahelisest alast, mis on tavaliselt külastajatele suletud.

Pariisi prokurörid ütlesid AFP-le, et nad „nad jäid [torni] kinni, sest olid purjus“.

Väidetavalt maksid Ameerika turistid oma sissepääsutasu pühapäeva õhtul umbes kell 22.40. Politsei sõnul ronisid nad atraktsiooni ülemise platvormi trepist alla minnes üle tõkkepuude.

Mehed leiti valvurite poolt varahommikul enne Eiffeli torni avamist avalikkusele.

Politseiallikas ütles AFP-le, et turiste tulid alla tooma tuletõrjujad ja ohtlikust kõrgusest inimeste päästmiseks koolitatud eriüksus.

Tavapärane lahtiolekuaeg kell 9 hommikul lükkus esmaspäeval edasi, kuna ametivõimud tegelesid purjus turistidega. See avati külastajatele umbes tund aega hiljem, kell 10.00.

Politsei küsitles turiste, kuid prokuratuur teatas, et „kuna kahju ei leitud, jäeti süüdistus ajaloolise või kultuurilise objekti rikkumises esitamata“.

Société d'Exploitation de la Tour Eiffel (Sete), Eiffeli torni haldav riigi omanduses olev ettevõte, teatas, et esitab kaebuse paari vastu, kuid lisas, et nad „ei kujutanud endast ilmselt otsest ohtu“.

Purjus trikk keset võlts-pommiähvardusi

Tursitide öine tukastus tuleb pärast seda, kui valepommiähvardused põhjustasid laupäeval kaks külastajate evakueerimist.

Turistid olid sunnitud lahkuma tornist kõigil kolmel korrusel, sealhulgas restoranist ja esiväljakult, kuni politsei pommieksperdid sündmuskohta uurisid. Pärast seda, kui oli selgunud, et ähvardused olid pettus, avati mälestusmärk hiljem uuesti.

Ametiasutused algatasid Pariisi olümpiamängude kodulehel tehtud valeähvarduste kohta uurimise.

Veel kolm linna politseijaoskonda said esmaspäeva hommikul e-kirju võimalike pommide olemasolust. Sete otsustas pärast kinnitust, et tegemist on valeähvardustega, Eiffeli torni mitte evakueerida.