„Kõik see aeg, mil olen Elektrilevi juhtinud, olen rääkinud sellest, kui väga heast mõttest,“ sõnas Härm. „Elektrilevi on reguleeritud äri, väga stabiilne ja tulevikukindel äri ehk kui Eesti inimestel on vaja oma sääste kuhugi paigutada, siis Elektrilevi kindlasti oleks see koht, mis sobiks ideaalselt rahvaaktsiaks.“

Teises kvartalis kasvas müük kuuendiku võrra

Elektrilevi müügitulu ulatus teises kvartalis 64,8 miljoni euroni, mis on ca 17 protsenti enam kui mullu teises kvartalis. Investeeringud varustuskindluse tõstmiseks ja tootjate liitumisvõimaluste arendamisse on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes tõusnud 78%, 43 miljoni euroni. Esimest korda ületas elektritootjate võrku antav kogus 500 MW piiri.

„Esimese poolaastaga oleme ehitanud juba 470 km ilmastikukindlat võrku. Eesmärk on kasvatada aasta lõpuks ilmastikukindla võrgu osakaalu 74,5 protsendini,“ rõhutas Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm eile saadetud pressiteates.

Normaliseeritud EBITDA ehk kulumieelne ärikasum oli teises kvartalis 30,5 miljonit eurot, mida oli 59 protsenti rohkem kui mullu samal perioodil. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kasvasid võrguteenuse püsikulud 2023. aasta teises kvartalis 3,6 miljonit eurot, mis on seotud kõrgemate sisse ostetavate teenuste kuludega ning remondikuludega.