Linnavolikogu esimees ja linnapea pöördusid peaminister Kaja Kallase poole, et inimeste toasooja ühe aasta jooksul poole hinnatõusu ulatuses kompenseerida. Kulu oleks valitsusele olnud 7,5 miljonit eurot. Peaminister Kaja Kallas vastas linnapea Katri Raigiga toimunud kohtumisel taotlusele eitavalt.

Peaminister põhjendas oma äraütlemist sellega, et Narvat ei saa vaadelda teiste piirkondadega võrreldes suure erandina. Lisaks on Ida-Virumaale suunatud märkimisväärsed õiglase ülemineku fondi vahendid. Narva linnapea sõnul on peaministri argumendid arusaadavad, ent ka linna olukord on erandlik, arvestades pensionäride ja üksi elavate pensionäride märkimisväärset hulka, mis on kolmandik elanikkonnast - ühtekokku 5000 inimest. „Möödunud aasta jooksul kadus Narvas ligi 700 töökohta, tõsi Töötukassas on saadaval sadu töökohti, aga kas need on senistega võrreldavad ?“, küsis Narva linnapea Katri Raik.

Peaminister ja linnapea olid ühte meelt järgmiste sammude osas, mis tagaks stabiilse hinnaga toasooja, ning hinnangute järgi ka praegusest odavama sooja. Selleks on plaanis kliimaministril septembrikuu lõpuks allkirjastada määrus, mis võimaldab Narva Soojusvõrgul korraldada konkurss koostootmisjaama ehitamiseks. Õiglase ülemineku fondis on selleks ette nähtud toetus 20 miljonit eurot. Koostootmisjaama ehitamise protsess kestab kaks aastat.

Kohtumisel käsitleti ühtlasi Kredexi toetusmeetmeid, kus riigi osalus Ida-Virumaal on kõrgem kui teistes suuremates linnades. Linnapea sõnul kaalusid pea 40 ühistut aasta tagasi renoveerimistoetuse taotlemist, aga elukalliduse ja maksude tõus on inimesed ära hirmutanud. Küll jätkab linn koos Kredexiga meetmete aktiivset tutvustamist.

Kõige keerulisemas olukorras olevad inimesed saavad loota toimetulekutoetusele, milles koos soojahinnaga tõuseb ka vastav komponent.