Küsisime Elronilt, kas reisijale ei oleks lihtsam, kui ka Elron liituks Ühiskaardi süsteemiga.

„Ühiskaardiga saab liikuda Tallinna tsoonide vahel ja toimub Tallinna elaniku valideerimine. Ühiskaardi peale saab osta ka Elroni I–V tsooni perioodipileteid,“ selgitab Elroni pressiesindaja Kristo Mäe.

Ühiskaarti pole Elron kaugliinidel veel kasutusele võtnud eelkõige seetõttu, et see tõstaks ka rongipileti hinda. „Ühiskaardiga maksmine tähendaks täiendavat survet piletihinnale või riigi poolt makstavale dotatsioonile, sest teenuse eest tuleks Ühiskaardi operaatorile täiendavalt maksta. Meie jaoks on oluline hoida oma reisijate jaoks piletihind võimalikult taskukohasena ning kasutada riigi poolt reisijateveo eest makstavat dotatsiooni mõistlikult,“ räägib Mäe.

Ta lisab, et Elron hakkab peagi tegelema piletite ülevaatamise ja reisija jaoks lihtsamaks tegemisega. „See lihtsustamine puudutab ka piletite eest maksmise võimalusi ja peamisi kanaleid. Rongireisijate seas on kõige populaarsem piletiliik üksikpilet, perioodipiletite populaarsus on ajas märgatavalt vähenenud,“ toob ta välja.

Tulevik toob ka Elroni mobiiliäpi. „Tulevikus näeme, et kaartide asemel peaks hakkama hoopis suuremat rolli mängima Elroni mobiiliäpp, mis hakkab vähendama vajadust erinevate kaartide jms järele,“ kinnitab Mäe.