Mida pakub maailmale Pakoo Packaging?

Pakoo Packaging kaotab ära ühekordsed e-kaubanduse pakendid. Aitame muuta kaupmehed ja e-ostlejad päriselt jätkusuutlikuks ja seda ka kulusid kokku hoides! Oleme välja töötanud pakendi ning esialgse turule lansseerimise plaani ja sügise jooksul saame valmis ka logistilise ülesehituse koos süsteemiga, et Eesti turule ka ringpakendi täislahendust pakkuda.

Mis on lahenduse täpne sisu? Mis materjalist toodate ja kust seda saate?

Rendime kliendile välja pakendi koos tagastusega üheks transpordiringiks. Rendihind on orienteeruvalt euro kandis. See sisaldab pakendi renti, tagastust ja ka pakendi puhastust. Vaadates praeguseid kaupmehe kulusid, milleks on pakendi ost, haldus ja aktsiisi tasumine, tuleb Pakoo kogukulu soodsam.

Lisaks kaupmehe kulude kokkuhoiu ja neile infosüsteemi loomisele töötame välja ka liidest lõppkliendile ehk e-poe ostlejale lihtsaks ja mugavaks tagastamiseks.

Kuna tagastussüsteem on Eestis ja kogu maailmas võrdlemisi uus, on laiapõhjalist kasutuselevõttu veel raske luua eestkätt logistika tõttu. Luues uudsed süsteemid juba olemasolevale infrastruktuurile (nt. pakiautomaadid, postkastid), on võimalik tekitada kuluefektiivne lahendus ja päriselt töötav pakendiringlus ka kaupmeestele.

Toote disainimisel võtsime appi Upstairs OÜ ning pakendi peamine eesmärk oli praktilisus ja pikk eluiga. Pakendi materjaliks valisime kraft-texi, mis koosneb peamiselt tselluloosist ja lateksist. Pakoo pakend kestab umbes 30 ringi ning on pesumasinas pestav. Võrreldes antud pakendit kile- või kartongpakendiga, oleme võimelised 30 ringiga hoidma kokkukeskkonna jalajälge rohkem kui kümme korda!

Millises faasis oma ettevõttega olete?

Tooted on valmis ning esimesed kliendid nõustunud jätkama, kui tagastuse ökosüsteem valmis saab – ehk logistika ja süsteem on valmis.

Loodame juba septembriks kõikide suuremate logistikaettevõtetega esimesed arutelud paika saada ning leida koostöös logistikasüsteem, mis sobiks kõikidele osapooltele.

Miks ettevõtted teie toodet vajavad?

Pakoo ringpakend ja süsteem aitavad kaupmeestel pakkuda päriselt lahendusi, mis alandaksid nende pakendikulusi, minimeerides samal ajal tekkivaid kasvuhoonegaase.

Uudne ringpakend võib tekitada uuest kliendist püsikliendi – aina rohkem pööratakse tähelepanu just jätkusuutlikumatele kaupmeestele. Seda eriti välismaal – Skandinaavias ning Lääne-Euroopas. Miks mitte olla konkurentidest samm ees ning töötada koostöös Pakooga välja konkurentsieelis just unikaalsete, jätkusuutlike pakenditega?