Kohtuvaidluses süüdistatakse kiirtoiduhiiglast klientide eksitamises, reklaamides burgerit tegelikkusest rohkemate koostisainetega. Konkurendid McDonald's ja Wendy's seisavad USAs silmitsi sarnase kohtuasjaga.

„Hagejate väited on valed,“ ütles Burger King BBC-le.

Burger Kingi vastu esitatud hagis väideti, et Whopperit rekaamitakse 35% suuremana ning see peaks sisaldama kaks korda rohkem liha.

Burger King on varem väitnud, et nad ei ole kohustatud pakkuma burgerit, mis näeb välja „täpselt nagu pildil“.

„Meie reklaamis kujutatud leegiga grillitud veiselihaburgerid on samad, mida kasutatakse miljonites klientidele pakutavates Whopperites,“ ütles Burger Kingi pressiesindaja avalduses.

Burger Kingi veebisaidil kirjeldatakse Whopperit kui suurepärast burgerit, mis sisaldab „päris“ veiselihapihvi ja muid koostisosi.

Ka teised kiirtoiduketid on hiljuti seisnud silmitsi süüdistustega valereklaami näol. Selle aasta alguses kaevati Taco Bell USAs kohtusse pitsade ja wrappide müügi eest, mis väidetavalt sisaldasid lubatust poole vähem täidist.

Eelmisel aastal esitas New Yorgi kodanik McDonald'si ja Wendy'si vastu hagi, milles ta süüdistas neid kahte ettevõtet ebaausates ja petlikes kaubandustavades.

Hagiavalduses väideti, et McDonald'si ja Wendy'si burgerid olid turundusmaterjalides vähemalt 15% tegelikkusest suuremad.