EfTENi fondi jooksev 7,9% tootlus on mugavalt üle 5,5-6,0% intressikulust, mis paneb fondi mugavasse positsiooni kasutamaks ära potentsiaalseid ostuvõimalusi, märgib täna avaldatud analüüs.

Kõrge tootluse on toonud madalad ostuhinnad, millele on kaasa aidanud see, et üle poole portfellist on ostetud enne 2015. aastat. Lisaks ka konservatiivne varade ümberhinnastamine kui ka võimekus üüre tõsta, märgitakse analüüsis.

Kuigi Baltikumi kinnisvarafirmade hinnad peegeldavad pessimismi raporteeritud kinnisvara väärtuse ning võla refinantseerimise osas, siis Enlight analüüsimaja usub, et EfTENi raporteeritud kinnisvaraväärtus on õige ning refinantseerimine läheb samuti sujuvalt.

Lisaks leiab analüüs, et fondi üürnike struktuur hajutatud ning nende rahaline olukord on hea – tänavu esimesel poolaastal kasvas fondi üüritulu aastases arvestuses 6%.

Sellest tulenevalt näeb Enlight Research EfTEN Real Estate Fundi õiglase väärtusena 21,84 eurot ning kui fondi varasid aasta teises pooles madalamale ei hinnata, oleks aasta lõpu õiglane väärtus 23,99 eurot. Fondi tänaselt aktsiahinnalt 18 euro juures tähendaks see vastavalt 21% ning 33% tõusupotentsiaali. Samas pessimistlikum näeb õiglase väärtusena 19,66 eurost aktsia hinda.

„EfTENi aktsia on 2021. aasta tipust langenud ligi 30%. Pikaaegsetele investoritele võib praegune tase huvitav olla, kuid kinnisvarasektori põhja on võimatu ette ennustada,“ märgitakse analüüsis.

Kuigi Baltikumi kinnisvaraturg on ebakindel prognoosib Enlight Research, et EfTEN maksab tänavuste tulemuste eest dividendi 0,70 eurot, mis tähendaks 3,9% tootlust. 2024. aastaks on dividendiprognoos 0,77 eurot ehk 4,3% tootlus ning aasta peale seda 0,87 euro suurune dividend. EfTENi dividendipoliitika näeb ette maksta iga aasta välja vähemalt 80% aastasest vabast rahavoost peale võlamakseid ning intressikulu. „Võimekust dividendi maksta näeme me praeguses keskkonnas tugevusena,“ märgitakse analüüsis.

Enlight Research sai analüüsi kirjutamise eest EfTEN Real Estate Fundilt tasu.

Täna on EfTEN Real Estate Fundi aktsia kerkinud ligi 1% hinnale 18,1 eurot.