TTJA väljastas ehitusseadustiku paragrahv 113 lõike 1 alusel 31. augustil hoonestusloa Lahepere lahe põhja koormamiseks LNG haalamiskaiga, seisab ameti avaldatud teates. Hoonestusloa omajaks on AS Eesti Varude Keskus.

„Hoonestusloa väljastamisega jõudis lõpule Pakrineeme sadama LNG haalamiskai ehitamise seadustamine. Kaile hoonestusloa taotlemine oli vajalik, kuna ehitis pole hetkeseisuga õiguslikus mõistes kaldaga püsivalt ühendatud,“ ütles varude keskuse juhatuse esimees Ando Leppiman ERR-ile.

„Varude keskusele kuuluval kail on nüüd olemas kõik vajalikud load selle sihipäraseks kasutamiseks. Lisaks äsja saadud hoonestusloale on sadamakinnistuga piirnevale merealale olemas keskkonnaluba ning möödunud aastast ka ehitus- ja kasutusload,“ lisas Leppiman.

Tema sõnul on varude keskus alates kai omandamisest tänavu kevadel tegelenud aktiivselt sadamapidamise sisse seadmisega, et algaval talvel oleks gaasivarustuse tagamiseks Eestis võimalik vastu võtta LNG ujuvterminale.

„Selleks oleme hankimas sadamateenuseid pakkuvat operaatorit ning rajamas vajalikke juurdepääse, turvasüsteeme ning elektri- ja sideühendusi sadamarajatiste teenindamiseks,“ märkis Leppiman.

„Tänaseks on kail lõpetatud ka mõningate ehitustööde järgselt ilmnenud puuduste kõrvaldamine ja töö lõplikult üle võetud,“ lisas keskuse juhataja.

Loe pikemalt ERR-ist.