Ryanairi juht Michael O'Leary valmistas täna Euroma Komisjoni ees ette petitsiooni, kui üks keskkonnaaktivistidest talle lähenes ja määris näkku kreemisaia. Teinegi keskkonnaaktivist aktiveerus ning viskas lennufirma juhi suunas kreemisaia, millega O'Leary ka selja tagant pihta sai.

Aktivistid hüüdsid lennufirma juhile „Tere tulemast Belgiasse“ ja käskisid tal lõpetada lennukitega keskkonna saastamine. „Hästi tehtud“, vastas O'Leary ja jätkas petitsiooni ettevalmistamist.

O'Leary viibis Brüsselis, et reklaamida Ryanairi petitsiooni, kus kutsutakse Euroopa Komisjoni üles kaitsma ülelende üle Euroopa, ajal, mil käib lennujuhtide streik. Ryanair pidi sel suvel tühistama streikide tõttu sadu lende ning on öelnud, et üle miljoni inimese on allkirjastanud petitsiooni.

„On aeg, et EL-i komisjon kaitseks ülelende Prantsusmaa lennujuhtide streikide ajal, nagu seda teevad juba Itaalia ja Kreeka. Kui lennujuhid tahavad streikida (mis on nende õigus), siis peaksid nad tühistama siselende ja kaitsma ülelende, mitte tühistama EL-i ülelende Saksamaalt, Hispaaniast, Itaaliast ja Suurbritanniast,“ sõnas lennufirma pressiesindaja maikuus.

„Ma ei ole kunagi varem saanud nii sooja vastuvõttu,“ ütles O'Leary pärast tänast rünnakut. „Kahjuks oli saial olev kreem kunstlik. Kutsun reisijaid tulema Iirimaale, kus on paremad kreemisaiad,“ ütles lennufirma juht pärast intsidenti.

Ryanair postitas ka kreemisaiaga pihta saanud O'Learyst pildi sotsiaalmeediasse. „Kreemisaiade ostmise asemel oleks saanud sama hinnaga lennu Belgiast,“ lisas lennufirma pildi juurde.