IPO käigus kavatseb Instacart kaasata kuni 616 miljonit dollarit. Seega on tegemist aasta ühe suurima börsiletulekuga.

Aasta suurima IPO tiitli saab sel nädalal ilmselt kiipide disanimisega tegelev Arm Holdings, mis plaanib kaasata ligi 5 miljardit dollarit. Armi pakkumine peaks lõppema kolmapäeval ning aktsiaga hakkab kauplemine pihta eelduslikult neljapäeval.

Instacarti aktsiate esmane avalik pakkumine peaks aga lõpu saama järgmise nädala teisipäeval ning aktsiatega kauplemine algab päev hiljem. IPO käigus pakutakse kokku 22 miljonit aktsiat: senised aktsionärid müüvad maha 7,9 miljonit aktsiat ning lisaks emiteeritakse 14,1 miljonit uut aktsiat. Aktsiate hinnavahemikuks on 26-28 dollarit.

Ettevõtte suurimateks investoriteks on hetkel Sequoia Capital ja D1 Capital Partners. Lisaks on investorite ringis ka näiteks Tiger Global Management ja Coatue Management.

Toidu- ja joogitööstusettevõte PepsiCo kavatseb IPO käigus lisaks veel osta 175 miljoni dollari eest konverteeritavaid eelisaktsiaid.

2012. aastal asutatud Instacarti esimese poolaasta müügitulu ulatus tänavu 1,5 miljardi dollarini, kasvades aastaga 31%. Ettevõte teenis esimesel poolaastal 242 miljonit dollarit puhaskasumit, kui eelmisel aastal samal ajal oli 74 miljoni dollariga kahjumis.

Eduka IPO korral ulatuks ettevõtte turuväärtus kuni 7,8 miljardi dollarini. Kõigest kaks aastat tagasi hinnati, et ettevõtte turuväärtus on oluliselt suurem, 39 miljardit dollarit.