Golden Gate büroohoone ehitatakse liginullenergiahoonena ning vastavalt LEED Gold keskkonnasertifikaadile. Büroohoone valmimisega lisandub Rotermanni kvartalisse 12 900 m2 üüripinda ja 102 parkimiskohta.

„Tekkis ambitsioonikas mõte panna hoone nimeks Golden Gate, et see oleks sümboolseks väravaks sadama piirkonnast kesklinna ja Rotermanni, kust ei saa lihtsalt mööda minna, vaid saab alati vaid läbi minna. Oleme võtnud Kuldse Värava loomisega veel natuke suurema rolli – olla piltlikult öeldes kuldseks ankruks Tallinna kesklinnas,“ ütles US Invest nõukogu esimees Urmas Sõõrumaa. „Siia hoonesse tuleb tuhandeid ruutmeetreid ägedat pinda nende klientide jaoks, kes oma teenust ega ennast häbenema ei pea ja tunnevad selle üle uhkust. Olete siia majja oodatud! Teate kui vahva on luua asju, kus ajalugu saab olema seotud olevikuga, millest loodetavasti tekib omakorda uus ajalugu.“

Golden Gate´i arhitektuurne lahendus on loodud arhitektide Raivo Puusepa ja Illimar Truverki juhitava Arhitekt11 ühistööna. Maja art deco stiilis välisfassaad tuleb kuldne ja elegantne. Rotermannile iseloomulikult säilitatakse kinnistu ajalooline osa, mis integreeritakse uute hoonemahtudega.

Esimesele korrusele tulevad kaubanduspinnad ja restoranid koos väliterrassidega, ülemistele korrustele aga kontorid. Parkimine on viidud maa alla ja hoone katusele luuakse roheterrass, kust avanevad suursugused vaated vanalinnale, sadamale, südalinnale ja Reidi tee suunas Lauluväljakule.

2025. aasta alguses valmivasse hoonesse kolivad teiste seas E-riigi Akadeemia SA, Workland, OCCO, Forus International, US Invest ning hoone arendaja US Real Estate. Esimesel korrusel avab hoone valmides aga uksed rahvusvaheliselt tuntud restoran, kes hakkab Tallinnas pakkuma täiesti uudse kontseptsiooniga maitseelamusi. Kogu projekti investeeringu väärtus on üle 50 miljoni euro. Hoone ehitust finantseerib Swedbank.

Büroohoonele saab olema väga hea juurdepääs nii auto kui ühistranspordiga. Tallinna linn plaanib 2024. aasta lõpuks valmis saada ka sadama trammiliini, mille üks peatus saab olema vahetult Golden Gate hoone kõrval. Trammitee ehitusega uuendatakse ka piirkonna kergliiklusteed ning paranevad oluliselt jalakäijate ja jalgratturite liikumisvõimalused.

US Real Estate on Urmas Sõõrumaale kuuluv kinnisvaraettevõte, mille portfellis on üle 130 000 m2 üüritavat pinda ja üle 200 000 m2 arenduses olevat pinda. Ettevõte omab äri-, haridus- ja spordikinnisvara ning arendab terviklikke äri- ja elukeskkondi, sh Rotermanni kvartal, Talsinki, Patarei Merekindlus, Golden Gate, Park Tondi. Ettevõtte kinnisvaraportfelli koguväärtus on üle 300 miljoni euro.