Uue kalkulaatori lansseerimisega hõlbustab Paroc projekteerijate tööd, kuna see muudab Paroci soojustusmaterjalide süsinikujalajälje arvutamise kiireks ja lihtsaks. Kalkulaator põhineb standardi EN 15804 +A2 alusel koostatud keskkonnatoodete deklaratsioonidel (EPD), mida kasutatakse toodete globaalse soojenemise potentsiaali (GWP) arvutamiseks.

Varasemalt olid seda tüüpi kalkulatsioonid väga aeganõudvad ja vajasid täiendavat andmete kogumist ning koondamist. Nüüd toimuvad arvutused CO2-kalkulaatoris automaatselt, nii et kõigi Paroci toodete süsinikujalajälge on sõltuvalt nende paksusest väga lihtne kontrollida.

„Meie eesmärk oli luua kalkulaator, mis muudab projekteerijate töö oluliselt kergemaks ja kiiremaks ning aitab neil teha ka täpsemaid arvutusi,“ lausus Paroc Eesti müügijuht Tõnu Pilvik.

Paroci CO2-kalkulaator näitab heitkoguseid ruutmeetri, kilogrammi ja kuupmeetri kohta

Kalkulaator näitab CO2-ekvivalendi heitkoguseid erinevates mõõtühikutes, et sobituda eri projekteerimisprogrammide nõuetega (kg CO2-ekv kg/kg, kg CO2-ekv/m2 ja kg CO2-ekv/m3). See muudab ühtlasi lihtsamaks ka Paroci toodete omavahelise võrdlemise. Samuti näitab kalkulaator erineva paksusega toodete tihedust ja soojustakistust.

Kalkulaatori näidatav GWP-koguväärtus põhineb tootmisprotsessi heitkoguseid mõõtvatel EPD-moodulitel A1–A3 ning kogu tootmis- ja paigaldusprotsessi ning kasutusiga hõlmavatel moodulitel A1–C4.

Iga konkreetse kivivillatoote GWP-väärtusest annavad suurima osa tootmisliin ja toote paksus. Tagamaks, et kalkulaator kasutab väärtuste aluseks õige tootmisüksuse heitkoguseid, arvestatakse ka lõppkasutuse asukohta. Seejärel arvutab kalkulaator konkreetsel turul saada olevate Paroci isolatsioonitoodete täpse GWP-väärtuse.

„Soovime koos oma klientidega ehitada jätkusuutlikke hooneid. Ka selle lihtsasti kasutatava kalkulaatori loomine on meie järjekordne samm selles suunas, et muuta jätkusuutlike valikute tegemine kergemaks,“ märkis Tõnu Pilvik.

CO2-kalkulaator on leitav Paroci kodulehel toodete alamlehekülgedelt. Lisaks leiab selle ka Kalkulaatorite alamlehelt.

Jaga
Kommentaarid