Ettevõtte logistikadirektori Rivo Reinsoni sõnul läks robotladu maksma kaks miljonit eurot. Kui seni oli peamine lao- ja logistikateenuse peamine kasutaja Euronics, siis nüüd pakutakse robotladu ka teistele e-kaubanduse ettevõtetele. „Soovime muuta e-kaubanduse tellimuste täitmise kiiremaks, kaupmehe jaoks mugavamaks ning igal hetkel jälgitavaks. Meie 28 robotit on võimelised tunnis käitlema kuni 600 kasti ja see võimaldab komplekteerida klientide tellimusi juba alates 20 sekundist pärast ostutehingu sõlmimist,“ selgitas Reinson.

Robotlao teenuseid pakutakse e-kaubandusega tegelevatele väiksema ja keskmise suurusega ettevõtetele. „Oleme abiks kogu tarneahelas alates kauba ladustamisest kuni lõppkliendini toimetamiseni,“ selgitas Reinson. Ühena esimestest hakkas robotladu kasutama ettevõte Display Me, kes on Sonose ametlik esindaja Kesk-Euroopas ja Baltikumis.

Robotladu hõlmab ligikaudu 600 ruutmeetrit ning mahutab korraga kuni 21 000 kasti sisemõõtudega kuni 600x400x300 millimeetrit ja kaalupiiranguga 35 kilogrammi. 28 roboti elektritarbimine on madal: 10 robotit tarbivad kokku vähem voolu kui üks tolmuimeja või külmik.