Arutelus osalevad ettevõtja Hans H. Luik, majandusanalüütik Lenno Uusküla, ettevõtja ja pankur Rain Lõhmus, andmeteadlane Indrek Seppo, ettevõtja Neeme Jõgi jt.

Kohtumise korraldab erakond Parempoolsed, kes hiljuti esitas vabariigi valitsusele ja riigikogule omapoolse Eesti majanduse kasvukava.

„Eesti majandus on Euroopa sügavaimas languses ja uudiseid languse süvenemisest tuleb iga päevaga juurde. Selle trendi muutmiseks ei piisa ainult kosmeetilistest kärbetest, mida otsib rahandusminister. Üle võimete elamist ei lahenda ka maksutõusud, sest paisuval riigiaparaadil jääb alati rahast puudu,“ ütles Parempoolsete juhatuse liige Tõnis Kons.

Konsi sõnul on tööandjate keskliit ning erialaliidud häirekella löönud juba aasta aega. „Kahjuks on enamuse poliitikute kõrvad jäänud kurdiks. Hullemgi veel, ajal mil Reformierakond ja peaminister on ametis ühe skandaaliga teise järel, on valitsus ja riigijuhtimine halvatuses ning olulised otsused jäävad tegemata. Kannatab Eesti konkurentsivõime ja inimeste elujärg,“ lisab ta.

Parempoolsed kavatsevad tänase majandustunniga algatada avalike arutelude sarja, kus räägitakse ettevõtjate, teadlaste ja arvamusliidritega teravatel teemadel.