Mis on VIID?

VIID on vanusetuvastuse lahendus ettevõtetele, kes opereerivad oma igapäevatöös iseteenindussüsteemidega ning käitlevad vanusepiiranguga tooteid.

Millist probleemi lahendate?

Meie elu on igal käigul ära automatiseeritud. Toidupoes kasutame iseteeninduskassat, tellides kaupa pakiautomaati, võtame tooted vastu kasutades iseteenindussüsteemi ja ka toitu tellides kasutame erinevaid rakendusi. Vanusetuvastus on aga jäänud manuaalseks ja vanuse kontrollimine vajab enamasti inimese juuresolekut. VIID lahendab selle probleemi automatiseerides vanusetuvastuse. VIID lahendust kasutades saavad meie partnerid ka piirata vanusepiiranguga toodete kättesaadavust alaealistele.

Mille abil ja kuidas vanust tuvastate?

Meie integreerime VIID lahenduse oma partnerite kliendirakendusse. See tähendab, et VIID-i enda rakendust alla ei ole vaja laadida. Juhul kui partneril ei ole enda rakendust, saab aga kasutada VIID-i enda oma.

Esimesel kasutuskorral tuleb kliendil läbi teha registreerimisprotsess. See tähendab seda, et skaneerimine tuleb oma isikut tõendava dokumendi mõlemad pooled ning seejärel teha pilt oma näost. Meie tuvastame inimese, võrdleme nägu dokumendil oleva pildiga, kinnitame inimese sünniaja ning seejärel salvestame kasutaja näo face ID-ga sarnaselt. See on vajalik, et igal kasutuskorral VIID-i rakendust avades saaksime teha tuvastuse, et inimene, kes soovib alustada vanusetuvastust, on ikka see sama inimene, kes oli registreerides. Igal järgneval korral, kui vanust tuvastada läbi VIID lahenduse, tuleb teha ainult näo skaneerimine ning meie kuvame ekraanile QR koodi, mis skaneeritakse omakorda iseteeninduskassase sisse.

Kogu info, mis sisestatakse või skaneeritakse VIID süsteemis on krüpteeritud ja meil sellele ligipääs puudub.

Millises faasis täna oma ettevõttega olete?

Meie toode on valmis pilootprogrammide läbiviimiseks. Hetkel oleme teinud kokkulepped esimeste partneritega jaekaubandusest, transpordisektoris ja tanklakettidega.

Millistele turgudele on plaanis esmalt siseneda?

Hetkel alustame piloteerimist Eestis. Järgmise aasta esimeses pooles on plaan laieneda üle Baltikumi ning Soome turule.