Kõige rohkem aktsiaid müüs LHV Groupi juht Madis Toomsalu, kes vabanes 170 000 aktsiast hinnaga 3,5 eurot aktsia kohta. Kokku teeb see 595 000 eurot.

LHV Panga juhatuse liige ning finantsvahendajate valdkonna juht Andres Kitter müüs 30 000 aktsiat hinnaga 3,5 eurot ehk ligi 19 535 euro eest. Ning LHV Panga juhatuse liige ning riskijuht Martti Singi müüs 5441 aktsiat koondhinnaga 3,601 eurot ehk ligi 19 593 euro eest.

Eelneval kolmel aastal väljastatud optsioonide eest on Madis Toomsalul õigus saada tulemustasuna kokku 860 310 LHV Groupi aktsiat ning Martti Singil 506 410 aktsiat.

Aktsiaoptsioonide väljastamise eesmärk on LHV Groupi sõnul luua tingimused, kus LHV ja Grupi ettevõtete juhatuse ja nendega võrdsustatud töötajate ja võtmetöötajate pikaajalised eesmärgid ja huvid oleksid kooskõlas LHV aktsionäride pikaajaliste huvidega. Teine eesmärk on pakkuda tööjõuturul konkurentidega võrdväärset tasustamissüsteemi.

Pärast LHV uuendatud finantsplaani ja augusti tulemuste avalikustamist algas LHV Groupi ettevõtete juhtidele ja regulaarsetele insaideritele kauplemisperiood, selgitas LHV Groupi kommunikatsioonijuht Priit Rum.

„Juhtide jaoks on ajaaknad väga piiratud, mil on võimalik LHV Groupi aktsiatega isiklikke tehinguid teha. Juhatuse liikmete põhjus aktsiate müügiks on olnud raha vabastamise vajadus optsioonide realiseerimiseks järgmisel aastal ning investeeringutega seotud tulumaksukohustuse saabuva tähtajaga,“ lisas Rum.