Vaata galeriist, kes kohtumisele saabusid.

Kohtumise täpset sisu ei soovitud hiljem kommenteerida. Hommikul oli veel õhus, et ehk jagab ajakirjanikele arutelust muljeid ka peaminister Kaja Kallas, ent kokkuvõttes ta seda siiski ei teinud.

Swedbanki Eesti juht, ühtlasi pangaliitu tüüriv Olavi Lepp märkis, et pankade esindajad tutvustasid oma mõtteid ja ootavad nüüd, mis arvavad sellest koalitsioonipartnerid. Ehk Kaja Kallas peaks pankade seisukohti tutvustama teistele ministritele.

Mis puudutab võimalikku erimaksu, millest sotsid rääkinud, siis Lepa sõnutsi rikuks täiendav erikohtlemine ettevõtluskeskkonda väga palju.

Sotsiaaldemokraadid soovivad kehtestada pankadele erakorralise maksu, millega plaanitakse järgneva kolme aasta jooksul pankadelt võtta kokku 951 miljonit eurot.

Sellest oli möödunud nädalal juttu ka Vihulas toimunud eelarvearuteludel. Reformierakond on selle osas olnud pigem skeptiline.

Pangad antud maksuideega ilmselgelt nõus ei ole olnud. LHV panga juhatuse esimees Kadri Kiisel ütles Delfi Ärilehele, et tegemist on ühe sektori erikohtlemisega ja pikemas perspektiivis majandusele kahjuliku ideega. Ta lisas: „Pangad on ainukesed ettevõtted Eestis, millele juba kehtib erandlik kasumite avansiline tulumaks.“