„Leedu firmade ostmine loob võimaluse senisest tugevama pan-Balti elektroonikakaupade keti loomiseks ja seeläbi klientidele laiema valiku, madalamate hindade ning parema teenuse pakkumiseks,“ selgitas tehingu eesmärki Eesti ja Läti Euronicsi juht Aare Koppel.

Eesti Euronicsist saab tehingu järel Balti riikide mõjukaim tarbeelektroonika jaemüügikett. Kolme riigi peale kokku töötab ettevõtete grupis 900 inimest: Eestis ligi 500, Leedus 250 ja Lätis 150. Poode on kolmes riigis ligi 50, kett hakkab tegutsema 29 erinevas linnas.

Eestis ja Lätis tegutsevat Euronicsit iseloomustab Balti riikide suurim kohapealne keskladu, mis tagab laia kaubavaliku ja kiire tarne. Tehingu järel saab sellest osa ka Avitelos prekyba, Leedu ostjate jaoks paraneb mastaabiefekti toel nii tootevalik kui ka hind.

Avitelos prekyba tegutseb Leedus paralleelselt kaubamärkide Avitela ja ElektroMarkt all. Pärast tehingu jõustumist jätkub äritegevus senisel viisil, kauplused ja veebipoed jätkavad vastavalt Avitela ja ElektroMarktina.

Tehingu käigus omandab Eesti ja Läti grupp Avitelaga samasse kontserni kuuluvad elektroonikaseadmete ja kodumasinate järelteenindust ning kindlustust pakkuvad ettevõtted UAB Serviso Kontraktų Centras and UAB Emtoservis. Tehingut nõustasid ostja poolelt Porta Finance ja Ellex, müüja nõustajaks oli Cobalt.