Sellest, kuidas reisikindlustus on nende reisi päästnud, räägivad taskuhäälingus „Lihtsalt rahast“ Coop Panga tootejuht Kaarel Nurmsalu, rannavõrkpallur ja reisihuviline Kusti Nõlvak ning ajakirjanik Hando Sinisalu.

Kõige mugavamad on krediitkaardiga seotud või eraldi kuumaksega reisikindlustused, mis tagavad ühekordsete kindlustustega võrreldes kaitse pikema aja peale ning on kokkuvõttes ka soodsamad. Ühtlasi ei pea püsiva kuumaksega reisikindlustuse puhul enne igat reisi võtma eraldi kindlustuspakkumisi, tegelema paberimajandusega ega ootama, millal kindlustus kehtima hakkaks. Ka hinna mõttes on püsimaksega reisikindlustused tunduvalt soodsamad ja tasuvad end ära nii ühe pikema kui ka mitme väiksema reisi puhul.

Kaarel Nurmsalu sõnul ei mõtle paljud inimesed sellele, et ka päevakruiis Helsingisse või perereis Riiga oleks tark kindlustusega katta, rääkimata siis kaugematest sihtkohtadest. Kuigi kuumaksega reisikindlustuse hind on väike, katab see palju ning võtab reisimisega seotud riske maha. „Sageli arvatakse ka seda, et meie kuumaksega reisikindlustus kehtib üksnes siis, kui reis on ostetud Coop Panga kaardiga – see ei ole nii, meie kindlustus katab kõik reisid, olenemata sellest, kuidas nende eest tasuti,“ kinnitas Nurmsalu.

Erinevaid pikaajalisi kindlustusi omavahel võrrelnud Kusti Nõlvak leidis enda jaoks kõige kasulikuma olevat just Coop Panga kuumaksega reisikindlustuse, sest nägi, et see katab soodsama hinnaga rohkem riske kui teised kindlustused. Nimelt kehtib Coop Panga kuumaksega reisikindlustus nii kindlustusevõtjale endale kui ka temaga koos reisivale abikaasale või elukaaslasele ning lastele, kes on nooremad kui 22 aastat.

Saatejuht Hando Sinisalu toob näite, kuidas tema reisikindlustus kattis umbes 2000 euro eest tekkinud erakorralisi kulusid, kui tal polnud haiguse tõttu võimalik õigel ajal Namiibiast Eestisse tagasi lennata. Hiljuti võttis Sinisalu ka eraldi kindlustuse kahenädalasele reisile. Kindlustus maksis kokku 75 eurot, kuigi ligikaudu sama summa eest oleks tal võimalik kõik oma reisid püsivalt kindlustada juba terveks aastaks.

„Sealjuures on ühekordse kindlustuse ja kuumaksega reisikindlustuse kaitsed sarnased. Coop Panga kuumaksega reisikindlustus katab meditsiiniabi kuni 500 000 euro ulatuses. Lisaks sellele katame ka õiguskulud, samuti kõned ja muust asjaajamisest tekkinud kulud. Minu kogemus näitab, et kindlustuse kõige olulisemad komponendid on reisitõrge ja pagas – ka need on meil kõik kaetud,“ selgitab tootejuht Nurmsalu.

Reisihuviline Kusti Nõlvak toob ka näite, kuidas temal on kindlustus päeva päästnud. Nimelt oli tal Miami treeninglaagrisse maandudes pagas kadunud ja vaja oli varustust, et sporti teha. „Tegin kõik pildid, mis tõendasid, et meie pagas on maha jäänud, suhtlesin kindlustusega ja saime kinnituse, et uute riiete ostu kulud kannab meie teenusepakkuja,“ mainib mees.

Nurmsalu soovitus ongi, et kindlustusjuhtumi korral tuleb alati oma kindlustusandjaga kontaktis olla ja üheskoos leitakse ka lahendus.

Kuula pikemalt reisikindlustuse kohta taskuhäälingust „Lihtsalt rahast“!

Vasakult: Kusti Nõlvak, Hando Sinisalu ja Kaarel Nurmsalu.

Jaga
Kommentaarid